Dette er tekstversionen af SVS skifter 400 gamle senge ud med nye el-drevne
Klik her for at komme til den grafiske version af SVS skifter 400 gamle senge ud med nye el-drevne

Forside - Læs op - Sitemap


SVS skifter 400 gamle senge ud med nye el-drevneSå er det store skiftedag på sengefronten på Sydvestjysk Sygehus. Successive fra midt i oktober og ugerne frem til jul skiftes alle 400 udtjente senge ud med nye el-betjente senge af typen Scanbed 910. Hermed er samtlige senge på SVS el-drevne og hæve/sænkbare.

Og der er ikke tale om noget impuls-køb. Det er en grundig forberedt udskiftning, der er tale om. Der har været tre forskellige typer at vælge imellem, og de er alle blevet afprøvet på forskellige sengeafdelinger i løbet af sommeren. Opgaven har lydt på at vurdere brugervenlighed, funktionalitet, teknik og hygiejne; og gøre det ud fra et overordnet økonomisk ønske om at vælge den mest fordelagtige sengetype.
Økonomisk er der da også tale om storkøb. Det har været i EU-udbud, og allerede for et år siden afsatte Region Syddanmark 8.264 mio. kroner i budget 2007 til køb af nye hospitalssenge til Sydvestjysk Sygehus.

Rent praktisk sker udskiftningen af de 400 senge ved, at der kommer 20 hver tirsdag og hver torsdag, indtil alle er i hus. De nye senge tjekkes og kontrolleres af teknisk afdeling og serviceafdelingen, før de redes op og køres ud i afdelingerne. Der er desuden planlagt løbende uddannelse af brugerne – som i denne sammenhæng er personalet.

 

Senest fagligt revideret: 19-10-2007
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk