Dette er tekstversionen af Graviditet, fødsel og barsel
Klik her for at komme til den grafiske version af Graviditet, fødsel og barsel

Forside - Læs op - Sitemap


Graviditet, fødsel og barsel


På Sydvestjysk Sygehus brænder vi for, at I som familie får de bedste betingelser for at gennemleve graviditet, fødsel og barselsperiode med tryghed og sikkerhed, så I kommer styrkede igennem denne naturlige livsproces.

Vi er flere afdelinger med forskellige personalegrupper, der samarbejder for at sikre jer et sammenhængende forløb tilrettelagt efter jeres behov fra graviditeten er en realitet, til I befinder jer derhjemme med jeres spæde barn.

På vores fælles hjemmeside kan I finde oplysninger om graviditet, fødsel og barsel og om de enkelte afdelingers tilbud.

Brug menuen til venstre eller klik på genveje og ikoner. Undervejs finder I flere links til relevante hjemmesider, hvis I vil vide mere.

Aktuelt - Januar 2020:

Svangerskabsforgiftning er en sygdom, der rammer ca. 5% af alle gravide. Man kender endnu ikke årsagen til sygdommen fuldt ud, og det er netop det et nyt forskningsprojekt på SVS gerne vil forsøge at klarlægge.

Ubehandlet kan sygdommen resultere i svær sygdom hos mor og barn, hvor det kan blive nødvendigt at afslutte graviditeten med alt for tidlig fødsel.

I forbindelse med projektet vil du blive spurgt, om du vil deltage, da forskerne har brug for en enkelt blodprøve fra både raske gravide og gravide, der udvikler sygdommen.

På denne måde kan du som gravid bidrage til vigtig viden om svangerskabsforgiftning og hjælpe til bedre sundhed for mor og barn.

 

 

Aktuelt - November 2019:
Med baggrund i den aktuelle kighosteepidemi anbefaler Sundhedsstyrelsen gravide i 3. trimester at blive vaccineret imod kighoste, således barnet er beskyttet fra fødslen. Anbefalingen træder i kraft d. 1. november, hvorefter vaccinationen er gratis.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

 https://www.sst.dk/da/Nyheder/2019/Er-du-gravid_-Saa-anbefaler-vi_-at-du-bliver-vaccineret-mod-kighoste
Har du spørgsmål, så snak med din jordemoder ved næste konsultation eller kontakt din læge.
 

Fokus på de gode tilbud, der dækker dit og din partners behov:

Har du eller I gode ideer til hvordan vi kan gøre disse sider endnu bedre, er I meget velkomne til at sende os en mail. Se kontakt nederst i menuen til venstre.


Se en film om graviditet, fødsel og barsel på Sydvestjysk Sygehus
 Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk