Dette er tekstversionen af Enheden for Tromboseforskning har igen Holland med på holdet
Klik her for at komme til den grafiske version af Enheden for Tromboseforskning har igen Holland med på holdet

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Enheden for Tromboseforskning har igen Holland med på holdet


Moniek P.M. de Maat er professor på Erasmus MC, University Medical Center i Rotterdam og nyansat adjungeret professor ved Enheden for Tromboseforskning på SVS.
 

.
Forskningsleder, Jørgen Gram bød hollandske Moniek de Maat velkommen tilbage i Esbjerg på hendes første dag som adjungeret professor.


Af Stine Dippel, Kommunikation
Hun er fløjet fra Rotterdam til Esbjerg samme formiddag, nu sidder hun i et stort mødelokale og hilser på sine gamle samarbejdspartnere i Enheden for Tromboseforskning i laboratoriehuset på SVS.
Enheden for Tromboseforskning har gennem efterhånden mange år haft et nært samarbejde med forskningsgrupper i Holland. Den historiske baggrund for dette er at den kendte Esbjerg forsker Tage Astrup havde knyttet bånd til fremtrædende hollandske forskere under sit ophold som forskningsleder i Washington. Med tiden blev Moniek en del af dette samarbejde og hun var en overgang deltidsansat i Esbjerg ved enheden for tromboseforskning. Derfor er hun ikke et nyt ansigt i flokken. 
På grund af andre prioriteter og en attraktiv ansættelse i Rotterdam, blev samarbejdet sat på stand-by i nogle år. Nu er hun tilbage for igen at være en del af forskningssamarbejdet.
- Samarbejdet mellem Esbjerg og forskellige hollandske forskningsinstitutioner har altid fungeret. Her i Esbjerg fokuseres der i høj grad på grundlæggende forskning i de processer der fører til dannelse og opløsning af blodpropper, i Rotterdam er der flere specialiserede forskningsprojekter. Vi har forskellige ekspertiser, og derfor har vi også meget at lære af hinanden, fortæller Moniek.
Moniek understreger, at hun kan se, at forskningen i samarbejdet kommer til at gøre nytte ikke kun på Tromboseenheden, men på hele SVS.
- Vi har allerede nogle forskningsprojekter i gang, men har også mange planer for fremtidige projekter. De fleste afdelinger på sygehuset har på en eller anden måde berøring med blødning og blodpropsygdomme, så vi oplever også, at afdelingerne henvender sig til os for at få konkrete problemer belyst.

Fokus
Allerede på Monieks første dag som adjungeret professor ved Enheden for Tromboseforskning, har hun i samråd med forskningsleder, Jørgen Gram, gennemgået de igangværende forskningsprojekter og diskuteret, hvor der er huller, som mangler at blive undersøgt.
- Arbejdet er først lige begyndt, for der er så meget at tage fat på. Det næste skridt er at få fokuseret vores interesser, så vi kan få lagt en plan for det fremtidige samarbejde.

.

 

 Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk