Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden
Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2007pilUtraditionelt samarbejde på Sydvestjysk Sygehus giver en bedre kvalitet for patienterne

Utraditionelt samarbejde på Sydvestjysk Sygehus giver en bedre kvalitet for patienterne

En time i sengen efter at virkningen af bedøvelsen har fortaget sig. Det er, hvad man fremover skal regne med, hvis man er blevet opereret for diskusprolaps på Sydvestjysk Sygehus. Så snart patienterne er klar til det, skal de nemlig op at gå en tur rundt om sengen, og det sørger plejepersonalet på Opvågningsafdelingen for.  Sådan har det ikke altid været. Tidligere skete det kun, hvis plejepersonalet på Opvågningsafdelingen havde tid, og ellers måtte patienterne vente med at komme op, til de kom over på en almindelig sengeafdeling.

Mobilisering er traditionelt en opgave for fysioterapeuter.
Men i juni måned gik Fysioterapien og plejepersonalet på Opvågningsafdelingen sammen om et projekt, der har betydet, at plejepersonalet efter at være blevet undervist af fysioterapeuterne, har overtaget opgaven med at mobilisere prolapspatienterne den første gang, så alle prolapspatienterne nu kommer op at gå allerede en time efter operationen.  Det kan lyde barskt, men der er mange gode argumenter for at patienterne skal ud af sengen og i gang med at gå så hurtigt som muligt. Bedre sårheling, færre komplikationer i ryggen, forebyggelse af blodpropper, og i sidste ende en hurtigere udskrivelse, er blot nogle af gevinsterne.

Mobilisering er en enkelt teknik
Fysioterapeut Rasmus Sørensen, som er én af dem, der har stået for undervisningen af plejepersonalet på Opvågningsafdelingen, er ikke bange for at en anden faggruppe skal overtage hans job:
- Selve mobiliseringen er nogle enkle teknikker, som alle kan lære. Der er ikke noget specielt fysioterapifagligt i det, så vi er ikke bekymrede. Tværtimod, vi kan bruge vores kræfter bedre et andet sted, og patienterne får klare fordele ud af at blive mobiliseret tidligt, fastslår han.

Patienterne har modtaget projektet godt. Og personalet kan glæde sig over, at det er lykkedes at arbejde på tværs af ”vi plejer” og traditionelle faggrænser, og dermed skabe en bedre kvalitet for patienterne.


 

Senest fagligt revideret: 17-09-2007


Siden er sidst opdateret 20-11-2007Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring