Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2007pilMusik lindrer smerter, angst og depression

Musik lindrer smerter, angst og depression

Fysiske smerter, angst og depression er – ikke unaturligt - mange alvorlige sygdommes tro følgesvend. At lindre disse fysiske såvel som psykiske smerter kræver som regel både stærk medicin og omhyggelig pleje.
På afdeling 271 på Sydvestjysk Sygehus er smertelindring imidlertid også noget helt andet ; nemlig musik – fremført af unge engagerede musikstuderende fra Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg.

Samarbejdet mellem SVS og konservatoriet har kørt på forsøgsbasis i et år. I øvrigt som det eneste sted i Danmark. Og med så stor tilfredshed hos både patienter og studerende, at samarbejdet og den gedigne musik-formidling nu bliver permanent. Det sker her i oktober, hvor samarbejdet mellem Vestjysk Musikkonservatorium og Sydvestjysk Sygehus konsolideres.

Initiativtager til Live Music Now på Sydvestjysk Sygehus er pianist Margrethe Langer Bro, der har været ansat på Vestjysk Musikkonservatorium i 10 år – og har personlige erfaringer med alvorlig sygdom og musikkens betydning for at lette den tunge tid og komme i gang igen:
- Det, der hjalp mig helt særligt under genoptræningen, var mit klaver. Det var en utrolig stærk oplevelse, og den – kombineret med studiebesøg hos organisationen Live Music Now i England – fik mig i gang med at afprøve samarbejdet med SVS. Vore studerende skal jo uddannes i at formidle musik til et meget bredt publikum, og her kommer alvorligt syge ind som en stor og givende udfordring, siger Margrethe Langer Bro.

Indtil videre er Sydvestjysk Sygehus Esbjerg det eneste sted i landet, hvor denne form for musik-smertelindring praktiseres, men målet er – oplyser Margrethe Langer Bro – at etablere en landsdækkende organisation i Danmark. Modellerne er de engelske LiveMusicNow og Music i Hospitals, men den danske organisation skal naturligvis tilpasses danske hospitalsforhold. Og afdeling 271 er med permanent-gørelsen af samarbejdet med Vestjysk Musikkonservatorium klar til at vise vejen – og være med til at videreudvikle den.


 

Senest fagligt revideret: 05-10-2007


Siden er sidst opdateret 5-12-2007Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring