Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden
Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2007pil4 mio. til udvikling og forskning i forebyggelse af blodpropper

4 mio. til udvikling og forskning i forebyggelse af blodpropper

Med en bevilling på knap fire mio. kroner over tre år er forsknings-samarbejdet mellem Sydvestjysk Sygehus og Syddansk Universitet endnu engang understreget. Det er midler fra Det Strategiske Forskningsråds programkomité for fødevarer og sundhed, der her kommer den sydvestjyske forskning til gavn, og igen er det blodpropforskningen, der med midlerne skal videreudvikles og forfines, så bivirkninger af enhver form minimeres.

Altsammen til gavn for tusinder af patienter verden over. Alene her i landet er antallet af patienter, der er i blodfortyndende behandling, inden for de sidste 20 år vokset fra omkring 10.000 til i dag små 100.000 patienter. Kontrollen med behandlingseffekten har hidtil været dels været klinisk baseret og dels – for så vidt angår doseringen – computerstyret.

Helt afgørende for succes’en har været, at vi har standardiseret behandlingen. Det vi nu vil udvikle er en individualiseret behandling, og fondsmidlerne skal bruges til at opnå et kvalificeret grundlag og dokumentation for effekten af en individualiseret behandling, siger forskningens primus motor, overlæge, professor, dr.med. Jørgen Jespersen, der leder Afdelingen for Tromboseforskning ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet.

Konkret resulterer fonds-bevillingen i, at der etableres Phd.-studier ved Afdelingerne for Tromboseforskning og Sundhedsfremme, Institut for Sundhedstjenesteforskning ved Syddansk Universitet.

Det tre-årige forskningsprojekt, der også styrker det tværfaglige samarbejde på SDU-Campus Esbjerg med fokus på livskvalitet i forbindelse med en kronisk sygdom samt forebyggelse af blodpropper, kommer til at nyde godt af Sydvestjysk Sygehus’ nyeste tiltag: En AK- og Tromboseklinik. AK står for antikoagulation, hvilket betyder at forhindre blodpropper i at opstå.

AK- og Tromboseklinikken er etableret for penge, der er bevilget i Region Syddanmark. I 2007 lød bevillingen på 1,5 mio. kroner. Her i 2008 er der givet en rammebevilling på 1,3 mio. kroner, og videre frem skal klinikken drives med udgangspunkt i de gængse baseline-principper, oplyser klinikchef, dr. med. Jørgen Gram.

Senest fagligt revideret: 19-12-2007


Siden er sidst opdateret 19-12-2007Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring