Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2008pilKræftpatienter kommer hurtigt til

Kræftpatienter kommer hurtigt til

Hvis man skulle være så uheldig at få diagnosen kræft, er Sydvestjylland ikke det værste sted, man kan få den. Dugfriske tal fra Region Syddanmark viser nemlig, at Sydvestjysk Sygehus er rigtig godt på vej til at opfylde regeringens mål om hurtig indkaldelse og hurtig diagnosticering af kræftpatienterne.

Sydvestjysk Sygehus har i en årrække været blandt landets hurtigste sygehuse til at indkalde og stille diagnose på lungekræftpatienter. Men for de andre tre kræfttyper, som Region Syddanmarks målinger dækker - hoved-halskræft, mave-tarmkræft og brystkræft – viser tallene, at der også her er sket en kæmpe udvikling til patienternes bedste.

Tallene viser, at det generelt tager mindre end fem hverdage fra patienten har været hos egen læge, til han / hun har en indkaldelse til sygehuset, og tilsvarende tager det for langt de fleste patienters vedkommende under 10 hverdage at få stillet den korrekte diagnose, og blive sendt videre i systemet. For bare få år tilbage kunne en kræftpatient vente i op til to måneder på det samme tilbud.

På Sydvestjysk Sygehus skyldes det gode resultat til dels, at personalet har arbejdet med såkaldte ”accelererede patientforløb”, hvor man så at sige ”trimmer” undersøgelser og behandling, så der er mindst mulig spildtid undervejs.

- Vi har vist, at vi er i stand til hurtigt at få kræftpatienterne under vores vinger, og at vi har kunnet forkorte ventetiderne drastisk på relativt kort tid. Det skyldes langt henad vejen den store indsats, som personalet på afdelingerne har ydet, og det kan vi kun være stolte af, understreger sygehusdirektør Bjarne Normark.

Der er stadig plads til forbedringer, inden Sydvestjysk Sygehus opfylder målene 100 %. Men en stor del af vejen mod målet er allerede tilbagelagt.

Yderligere information hos sygehusdirektør Bjarne Normark, tlf. 7918 2001, eller kvalitetschef Dorte Rørmann, tlf. 7918 2386

Fakta
Regeringens kræftplan stiller blandt andet krav om akut handling og klar besked til patienterne.   I august 2007 begyndte Region Syddanmark at måle på indkaldelses- og udredningstiden for fire kræfttyper på regionens sygehuse : Lungekræft, hoved-halskræft, mavetarmkræft og brystkræft.
Det er første gang, Region Syddanmark offentliggør resultaterne.
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet såkaldte ”pakkeforløb” for de fire kræfttyper, og fra den 1. april 2008 begynder Sundhedsstyrelsen at foretage landsdækkende målinger.  I løbet af 2008 skal indføres tilsvarende pakkeforløb for de øvrige kræftområder. Forløbene udarbejdes af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med regionerne.

 


Siden er sidst opdateret 7-3-2008Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring