Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Én flytning med flere vindere

1. oktober samler Sydvestjysk Sygehus alle lungemedicinske patienter i en ny og større Lungemedicinsk afdeling. Det betyder, at patienter med diagnosen lungecancer,  fremover  skal være indlagt sammen med andre lungemedicinske patienter, og ikke som hidtil på Øre-næse-hals-afdelingen. Flytningen giver fordele for både patienter og medarbejdere i begge specialer.

Sydvestjysk Sygehus har bygget om, bygget til, og renoveret i en årrække. Det har givet mange forbedringer for patienter og personale. Én af dem er, at det nu er blevet muligt at samle hele det lungemedicinske speciale i én sengeafdeling med 31 senge, forbeholdt patienter med forskellige lungesygdomme. Det bliver en realitet fra den 1. oktober.

Det er en fordel for alle lungemedicinske patienter, men især for de patienter, der har fået stillet diagnosen lungecancer.  De kan nu få fordel af den viden, plejepersonalet på Lungemedicinsk afdeling har opbygget om lungepatienters særlige problemer.
- Mange lungepatienter har symptomer som for eksempel åndenød og angst, som vi er specialister i at tage os af, og det får cancerpatienterne også glæde af nu, fortæller oversygeplejerske på Lungemedicinsk afdeling, Dorte Folmer.

Selvom Øre-næse-hals-afdelingen skal afgive senge, er der også fordele at hente for dem i samlingen af det lungemedicinske speciale. Afdelingen får nemlig bedre muligheder for at uddanne læger indenfor deres speciale, fordi patientsammensætningen i afdelingen fremover bliver mere koncentreret om øre-næse-halssygdomme. At kunne tilbyde uddannelsesstillinger til yngre læger, har stor betydning i forhold til senere at kunne tiltrække læger til afdelingen.

Det er stadig som hidtil Øre-næse-hals-afdelingen, der sammen med Røntgenafdelingen står for at foretage de indledende undersøgelser og stille diagnosen lungecancer – et forløb, som Sydvestjysk Sygehus i parentes bemærket er blandt landets hurtigste sygehuse til.  Når diagnosen er stillet, henvises patienten til videre behandling i Vejle eller Odense. Hvis patienten får behov for indlæggelse under behandlingen, eller efter behandlingen er slut, sker det fremover på Lungemedicinsk afdeling i Esbjerg.

 

Senest fagligt revideret: 25-09-2008


Siden er sidst opdateret 25-9-2008Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring