Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2008pilSydvestjysk Sygehus har kun få sygehusinfektioner

Sydvestjysk Sygehus har kun få sygehusinfektioner

Hvis man indlægges på Sydvestjysk Sygehus, er risikoen for at få en infektion mens man er indlagt, under det halve af gennemsnittet for hele landet. Det viser en netop afsluttet undersøgelse, som Statens Serum Institut har lavet sammen med sygehuse i hele Danmark.

Sydvestjysk Sygehus deltog i undersøgelsen med 280 patienter fra afdelinger i både Esbjerg, Grindsted og Brørup. Af disse havde ni fået en infektion under sygehusindlæggelsen, svarende til 3,2 %. Det er under halvdelen af landsgennemsnittet på 8,3 %. Undersøgelsen blev også gennemført i 1999 og 2003, hvor Sydvestjysk Sygehus lå tilsvarende flot placeret.

Den lave forekomst af sygehuserhvervede infektioner på Sydvestjysk Sygehus er et resultat af flere års systematisk arbejde med hygiejne, der blandt andet har omfattet organisering og uddannelse af medarbejderne.
- Vi kan ikke helt undgå at patienterne får infektioner under deres indlæggelse. Infektioner er selvfølgelig altid uønskede, men ofte er de uundgåelige følger af en livsnødvendig behandling. Vi kan glæde os over at vi på sygehuset har en særdeles velfungerende hygiejneorganisation med mange dybt engagerede medarbejdere, og dem kan vi takke for det pæne resultat, udtaler hygiejnechef Steffen Strøbæk.

De ni infektioner, som blev fundet i undersøgelsen, havde først og fremmest ramt patienter, der var indlagt med alvorlige lidelser, fire af patienterne var indlagt på intensiv afdeling.

Undersøgelsen blev foretaget ved, at hygiejnespecialister (hygiejnesygeplejersker og mikrobiologer) gennemgik alle patienter, der på bestemte dage i september og oktober var indlagt på udvalgte afdelinger. I alt blev sengeafdelinger med 2.226 patienter gennemgået i hele landet, og af disse havde 185 patienter (8,3 %) erhvervet en infektion under indlæggelsen. Infektioner, som patienterne havde symptomer på eller var i inkubationsfasen med ved indlæggelsen, blev ikke medregnet.

Senest fagligt revideret: 21-10-2008


Siden er sidst opdateret 21-10-2008Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring