Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2008pilSydvestjysk Sygehus holder festdag for sygeplejen

Sydvestjysk Sygehus holder festdag for sygeplejen

Med et brag af en festdag fejrer Sydvestjysk Sygehus Symposium i Sygepleje den 5. november 2008. Symposiet har været en tradition gennem flere år, og afholdes hvert andet år.

Sygeplejen er et fag med mange facetter, der rummer alle muligheder for et godt arbejdsliv og en stor arbejdsglæde. Det er samtidig et fag, der konstant er i udvikling, og som med rette kan være stolt af sig selv. Derfor tager en del af plejepersonalet på Sydvestjysk Sygehus hvert andet år en dag ud af kalenderen for at mødes, inspireres og dele hinandens erfaringer med udvikling og kvalitet i sygeplejen.  I år sker det onsdag den 5. november, hvor mere end 150 sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sygehjælpere og radiografer fra Sydvestjysk Sygehus samles til Symposium i Sygepleje 2008. 

På symposiet uddeles Karen Johanne Nielsen-prisen til en ansat, der har ”udvist initiativ indenfor sygepleje med fokus på udvikling eller implementering af ny viden, metoder eller ændringer i praksis”. Prisen er opkaldt efter Vestkystens egen Florence Nightingale, oversygeplejerske Karen Johanne Nielsen, der virkede ved sygehuset i årene 1910 – 1943, hvor hun sammen med overlæge Emil Cold byggede sygehuset i Esbjerg op, og lagde grundstenen til det, sygehuset er blevet til i dag.  Prisen består af en check på 10.000 kr. og en gave fra sygehuset. Prismodtageren kvitterer med en forelæsning på Symposiet.

Det er med andre ord sygeplejens helt egen festdag der fejres, hvor der først og fremmest bliver sat fokus på det kvalitetsudviklingsarbejde, som plejepersonalet udfører i deres hverdag. Udover de mange spændende projekter, der bliver præsenteret, er der også sørget for brændstof til det videre arbejde med kvalitet i sygeplejen. Dagen byder på foredrag med sygeplejerske og plejehjemsleder Thyra Frank, som er kendt og respekteret for sin utraditionelle tilgang til ældreplejen, og sygeplejeforsker, ph.d., lektor og docent ved Uppsalas universitet, Karin Anna Petersen.

- Programmet i år vidner om at vores fag har en mangfoldighed der gør, at uanset hvilken person man er, og hvilke interesser man har, kan man finde et område af sygeplejen, hvor man kan gøre fyldest, understreger sygeplejefaglig direktør, Birthe Mette Pedersen.

Symposium i Sygepleje 2008 finder sted onsdag den 5. november kl. 8.00 – 16.00 i Auditoriet på Sydvestjysk Sygehus, Haraldsgade i Esbjerg. Prismodtageren afsløres kl. 15.25. Der er posterudstillinger i Auditoriet og i sygehusets forhal.

Senest fagligt revideret: 31-10-2008


Siden er sidst opdateret 31-10-2008Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring