Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Hvem kan henvise?

Arbejdsmedicinsk Afdeling modtager patienter til undersøgelse efter henvisning fra praktiserende læger/speciallæger, læger på sygehusene og andre læger.
Derudover modtager klinikken også patienter henvist fra fagforeninger, virksomheders Arbejdsmiljøorganisation og Arbejdstilsynet.
 

Ved mistanke om en arbejdsbetinget sygdom eller ulykke hos en medarbejder i en virksomhed, er det kun virksomhedens Arbejdsmiljøorganisation, der kan henvise til Arbejdsmedicinsk Afdeling.
 

Henvisningen skal overholde de samme kriterier som en lægelig henvisning.
 

Henvisningsblanketten kan downloades her.

Hvis det er virksomhedens som henviser, skal henvisningen underskrives af både medarbejder og ledelsesrepræsentant fra virksomhedens Arbejdsmiljøgruppe/organisation


Vigtigt: før du henviser:
Før en henvisning er det vigtigt at sikre sig, at henvisningen er relevant. Hvis du er i tvivl, så ring eller mail til afdelingen og få råd og vejledning.
 

tlf. 7918 3565
Mail: svs-arbejdsmedicin@rsyd.dk
 

Før henvisningen skal formålet med udredningen være klar. Eksempler på henvisningsårsager kan være at få medarbejderen hurtigt tilbage fra en sygemelding, at få klarlagt årsagerne til en lidelse eller at få undersøgt, om medarbejderen fortsat udsættes for skadelige arbejdsforhold, hvor det er relevant at sætte ind med forebyggende tiltag.
Afdelingen modtager ikke henvisninger på raske personer, der ønsker sig undersøgt med i henhold til de overenskomstmæssige og lovgivningsmæssige rettigheder der eksisterer til dette i forhold til specielle typer af arbejde (ex. natarbejde.
 

Kontakt altid klinikken, hvis der er tvivl om formålet med henvisningen, med spørgsmål om udfyldelse af henvisningsblanket eller andet.
Det er altid en god idé at informere medarbejderens egen praktiserende læge om henvisningen.
 


Siden er sidst opdateret 12-10-2018Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk