Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden
Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2013pilKnap 2000 kvadratmeter solceller på sygehuset og flere på vej

Knap 2000 kvadratmeter solceller på sygehuset og flere på vej

sol

Sydvestjysk Sygehus har sat strøm til taget - eller solcellerne der står på tagene. Næste skridt er solceller på parkeringshuset. Det projekt begynder omkring 1. maj.  

 

Håndværkerne er nu færdige med at montere solceller på taget af sygehuset. I alt 1.934 kvadratmeter solceller. Man forventer, at solcellerne på taget af sygehuset kommer til at producere 250.000 kWh om året, hvilket udgør 2,3 procent af sygehusets forbrug.

Solcelleanlæggene er blot ét af i alt 17 anlæg, som Region Syddanmark har investeret i. I alt køber regionen solceller for 82 mio. kr., hvilket gør det til Danmarks største enkeltinvestering i solcelleanlæg.

- Det er rigtigt spændende, at vi nu skal til at producere vores egen strøm. Investering i energi er vejen til vækst. Med vores solcelleprojekt gør vi noget på tre områder: Vi sparer penge, vi skåner miljøet, og vi giver væksten og beskæftigelsen et boost, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).
 

Solcelleanlæg op ad to omgange

Solcelleanlæggene på syddanske sygehuse og institutioner bliver sat op ad to omgange. Da det første projekt blev udbudt, viste det sig nemlig at være 30 procent billigere end forventet. I stedet for at koste de 82 mio. kr., som regionsrådet havde afsat, løb den samlede pris kun op i omkring 50 mio. kr. Det resterende beløb bliver nu brugt til endnu flere solceller i et nyt projekt.

Anden del af projektet omfatter solceller på fem af regionens p-huse – nemlig i Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Odense og Svendborg. Denne portion solceller er ved at blive monteret lige nu, så de kan sluttes til inden efteråret. I Esbjerg begynder projektet på p-huset omkring 1. maj.

Regionens samlede projekt er Danmarks største enkeltinvestering i solceller. I alt bliver der monteret cirka 26.000 kvadratmeter solceller – det svarer til knap syv fodboldbaner. Den samlede årlige el-produktion fra anlæggene forventes at blive på cirka 3.275 MWh. Det svarer til strømforbruget for omkring 1.100 husstande.


Siden er sidst opdateret 18-4-2013Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring