Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Nye bygninger blev klippet

åbning

Leder af Laboratoriehuset Niels Korsgaard (tv) og sygehusdirektør Bjarne Normark (midten) viser gæster - blandt andre Carl Holst med ryggen til - rundt i det nye Laboratoriehus. Og der var plads til store smil, mens perspektiverne i den nye teknologi blev diskuteret. 


Der blev set på maskiner på Sydvestjysk Sygehus i dag. Efter det formelle snoreklip kunne politikere, samarbejdspartnere og medarbejdere blandt andet studere den teknologi, som i fremtiden forkorter svartiden for på gængse blodprøver fra 2,5 timer til 1.

Med tirsdagens åbning af Laboratoriehuset og Dialyseafdelingen i Haraldsgade, Esbjerg, tager Sydvestjysk Sygehus ny teknologi og lokaler i brug til en værdi af 130 millioner kroner. For de penge sætter sygehuset sig så også i spidsen, når det gælder hurtige blodprøvesvar. Både når man sammenligner med resten af Danmark, Nordeuropa og ifølge virksomheden bag teknologien hele verden. Derfor stod stoltheden mejslet hos både medarbejdere og politikere, da regionsrådsformand Carl Holst tog ordet:

- De akutsygehuse, der nu skyder op i Danmark, er blandt andet kendetegnet ved, at der skal ske hurtig udredning. Derfor er en funktion som laboratoriet af væsentlig betydning; den går hånd-i-hånd med den kvalitet og udvikling, som sker i klinikken, sagde Carl Holst, der samtidig kaldte Laboratoriehuset og Dialyseafdelingen for imponerende:

- For at levere den rette kvalitet inden for kort tid, så er det nødvendigt at have et laboratorium, som er fulgt med tiden. Der skal være ny teknologi til rådighed.

Sikkerhed og hastighed
Helt op til 90 procent af blodprøverne vil fremover køre automatisk gennem det 43 meter lange analyseanlæg. Anlægget kan tage 900 prøver i timen, og vil få en direkte indflydelse på den behandling, som Sydvestjysk Sygehus tilbyder patienterne.

For det første er den sikker. 80 procent af prøverne vil blive analyseret automatisk, og med unikke stregkoder på hver blodprøve minimerer robotten muligheden for menneskelige fejl. For det andet er den hurtig. Svar på gængse analyser kan for fremtiden leveres inden for en time. Tidligere skete det inden for to en halv time. 

jonas.bech.andersen@rsyd.dk


Siden er sidst opdateret 22-10-2013Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring