Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2013pilEndokrinologisk Afdeling kåret som Danmarks bedste

Endokrinologisk Afdeling kåret som Danmarks bedste

dagens medicin

Landets bedste diabetesafdeling ligger i Esbjerg. Landets bedste diabetesafdeling blandt de mindre sygehuse ligger i Grindsted. Kåringen fra nyhedsavisen Dagens Medicin er således en dobbelt sejr for Endokrinologisk Afdeling, der triumferer i en af de mest synlige prisoverrækkelser inden for det danske sundhedsvæsen.

Men kåringen er blot en sidegevinst i arbejdet mod det virkelige mål i afdelingen, hvor det handler om at hæve kvaliteten i hverdagen og øge patienternes tilfredshed. Selve prisen tager ledende overlæge Jeppe Gram derfor med jysk beskedenhed:

- Vi lægger ikke så meget i den slags, men er selvfølgelig stolte over placeringen. Og vi erkender, at den slags målinger har stor gennemslagskraft i medierne og i sygehusverdenen. Næste gang vi møder kolleger fra de andre sygehuse, vil de helt sikkert have bemærket det. Vi får hejst flaget på en positiv baggrund.

Kultur og tal
Afdelingerne i Grindsted og Esbjerg er blevet vurderet i hver sin kategori. Så at begge matrikler tager prisen uafhængigt af hinanden, er ganske enkelt en dobbelt triumf. Og hvordan forklarer man så, at den successen indfinder sig samtidig to steder?

- Vi har arbejdet meget med at forbedre tallene fra LUP og fra Dansk Diabetes Database. Det må være de forbedrede tal derfra, som nu slår igennem, vurderer Jeppe Gram, der betegner formlen for succes som både enkel og grænseoverskridende.

- Kulturen i afdelingen er blevet ændret meget over de senere år. Vi ser os selv som et team, der er afhængig af at alle præsterer. Man kan ikke bare lukke sig inde i sin egen lille kuppel og lade forkerte ting spadsere forbi, fordi det er uden for ens ansvarsområde. For eksempel er sekretærerne meget aktive medspillere i hverdagen, og de redder ofte læger og plejepersonale fra at begå fejl, siger Jeppe Gram, der sammen med kollegerne har planlagt at fejre prisen fredag den 29. november, hvor Dagens Medicin offentliggør vinderen.

- Der er tale om en holdindsats udover det sædvanlige, og vi stopper da lige op og markerer sådan en anerkendelse. Men vores mål var jo ikke, at vinde en pris i Dagens Medicin, så vi stopper ikke op her. Vores fremtidige forbedringer går i retning af at blive bedre til at udvikle den ambulante behandling og inddrage nye teknologier i arbejdet.

jonas.bech.andersen@rsyd.dk


 


Siden er sidst opdateret 3-12-2013Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring