Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2016pilNy adjungeret professor i akutmedicin ved SDU og SVS

Ny adjungeret professor i akutmedicin ved SDU og SVS

Syddansk Universitet har udpeget Colin A. Graham som adjungeret professor i akutmedicin ved Syddansk Universitet. Han tilknyttes Interessegruppen for FAM-forskning ved Sydvestjysk Sygehus under Institut for Regional Sundhedsforskning i perioden 1. februar 2016 – 31. januar 2021.

Colin A. Graham er født i 1971 og er læge fra University of Glasgow i 1994, hvor han også blev ph.d. i 2007. Han er professor i akutmedicin på Chinese University of Hong Kong, har publiceret flere end 250 peer reviewed artikler og er chefredaktør på European Journal of Emergency Medicine.

– Med tilknytningen af professor Graham som adjungeret professor ved SDU får Interessegruppen for FAM-forskning ved SVS værdifuld assistance af en erfaren og internationalt ledende seniorforsker i akutmedicin, siger  Mikkel Brabrand, overlæge i FAM på OUH og forskningsleder for Interessegruppen for FAM-forskning ved SVS.

Akutmedicin er ikke et etableret speciale i Danmark. I mange lande verden over har det været et selvstændigt speciale i årevis, og i flere lande er akutmedicin et veletableret forskningsfelt.

– Vil vil etablere tungere forskning med international forankring. Professor Graham skal støtte os og hjælpe med at løfte akutforskningen i hele Danmark. Han kan hjælpe os med at bringe vores nuværende projekter videre – og med at sætte nye, større projekter i gang. Han kan åbne døre til andre grupper, der arbejder med projekter, der minder om vores, så vi kan udvide vores netværk i hele verden, siger Mikkel Brabrand.

Professor Graham deler interesse i flere forsingsfelter med Interessegruppen for FAM-forskning ved SVS.
– Først og fremmest risikovurdering af akutte patienter og muligheden for at forudsige risiko for død. For det andet, om vitale parametre – blodtryk, puls osv. – kan bruges til at forudse patienternes sygdomsforløb. Og for det tredje interesserer også han sig for evidensen for vores standardbehandlinger, fx det at give ilt og væske, siger Mikkel Brabrand.

– Professor Graham er en højt respekteret forsker, og på Sydvestjysk Sygehus er vi stolte af, at det er lykkedes os at tilknytte så stor en kapacitet til vores Interessegruppe for FAM-forskning. Som akutsygehus er det vigtigt, at vores kliniske aktiviteter understøttes af forskning til gavn for vores patienter. Tilknytningen af Colin Graham er et væsentligt skridt i de bestræbelser, siger centerleder på Institut for Regional Sundhedsforskning, Center Sydvestjylland, Torben Knudsen.

Vi er på SDU stolte af at kunne tiltrække stærke kræfter som Colin Graham, som ikke mindst skyldes vores egne dygtige forskere, der har lagt grundstenen til forskningen i akutmedicin i Esbjerg.  Vi ser frem til, at vi med Colin Graham får gode muligheder for at udvide forskningsnetværket inden for akutmedicin og udviklingen af mange gode projekter både nationalt og internationalt, siger institutleder på Institut for Regional Sundhedsforskning Rikke Leth-Larsen.

Flere oplysninger
Mikkel Brabrand, overlæge i FAM på OUH og forskningsleder for Interessegruppen for FAM-forskning ved Sydvestjysk Sygehus, 40 73 63 73
Torben Knudsen, ledende overlæge, Medicinsk Afdeling og centerleder, Institut for Regional Sundhedsforskning, Center Sydvestjylland.


Siden er sidst opdateret 22-11-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring