Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2016pilSydvestjysk Sygehus tilbyder dialyse til feriegæster

Sydvestjysk Sygehus tilbyder dialyse til feriegæster

Sydvestjysk Sygehus tilbyder gæstedialyse til dialysepatienter, der holder ferie i det sydvestjyske.

Det kan være svært for nyrepatienter at holde sommerferie i Danmark. Det kræver nemlig, at de kan få dialysebehandling på et andet hospital, og dialyseafdelingerne i de populære ferieområder er ofte fuldt booket om sommeren.

Men på Sydvestjysk Sygehus forventer hæmodialysen, at det er muligt at tilbyde dialyse til alle de feriegæster, der holder ferie i det sydvestjyske, og som har brug for gæstedialyse.

Ekstra kapacitet og hurtig besked

– Vi er klar over, at det er vanskeligt for patienter at planlægge deres sommerferie, når de først langt ud på foråret kan få at vide, om de kan komme i gæstedialyse, siger ledende oversygeplejerske Conny Olesen.

– Vi ønskede at imødekomme behovet for gæstedialyse hos patienter, der gerne vil have mulighed for at  planlægge deres ferie og reservere dialysetid på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg op mod seks måneder i forvejen. Derfor har vi ændret vores planlægning og ansat ekstra ressourcer i sommermånederne, fortæller hun.

På SVS’ hæmodialyse har man ellers været ganske godt med:

– På Sydvestjysk Sygehus måtte vi sidste år kun fortælle ganske få dialysepatienter, at vi ikke kunne tage dem i den uge, de ønskede dialyse, og i stedet tilbyde dem plads på en akutliste, hvis vi skulle modtage aflysninger, siger Conny Olesen.

I 2015 var der 23 patienter i gæstedialyse. Og når 2016 er gået, regner dialyseafsnittet med, at op mod 35-40 nyrepatienter vil have været i gæstedialyse på Sydvestjysk Sygehus. Det svarer til ca. 115 behandlinger.

– Med oprustningen på ressourcesiden i sommermånederne kan dialyseafsnittet nu modtage to ekstra dialysepatienter om ugen, og forhåbentligt kan vi med den ekstra kapacitet imødekomme alle – eller de allerfleste gæste-dialysepatienter, der ønsker at hole ferie i Esbjergområdet.

Hjemmehæmodialyse
Patienter, der er selvhjulpne i dialysen, tilbydes også hæmodialyse i eget hjem for at give dem større fleksibilitet og øget livskvalitet.

Det drejer sig om en ny, transportabel dialysemaskine, som patienter kan lære at bruge og tage med og hjemmedialysere med. Den fylder ikke mere end en kuffert, så man kan tage den med og fx dialysere i sit sommerhus. Der er dog kun et mindre antal til rådighed for de syddanske hæmodialyser.

Flere informationer
Kontakt: Hæmodialysen på tlf. 79 18 22 60.   

   


Siden er sidst opdateret 26-10-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring