Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilNyhedsbrevpilNyhedsbrev 29. januar 2018pilBørneafdelingen gøres hjemlig for 85.000 kroner

Børneafdelingen gøres hjemlig for 85.000 kroner

Bragt i nyhedsbrevet SVS-NYT den 29. januar 2018

Børne- og Ungeafdelingens fysiske rammer skal gøres mere hjemlige. Kulturregion Vadehavet og en anonym ældre kvinde står for de helt store økonomiske indsprøjtninger til projektet, hvis kreative del er lagt i hænderne på kunstneren Lotte Lambæk. 
  

SVS-NYT
Fastelavnsboller, børnechampagne og balloner! Det bliver fejret med manér, at Hjertet på rette sted nu har indsamlet hele 85.000 kroner til at gøre Børne- og Ungeafdelingens fysiske rammer mere hjemlige.
 

Hjertet på rette sted. Det er ikke bare godt at have, men også navnet på Børne- og Ungeafdelingens nye støtteforening. Foreningen har netop nået sit første store mål: Indsamlingen af mere end 85.000 kroner, der skal gøre afdelingens fysiske rammer mere hjemlige - først og fremmest gennem inspirerende malerier. Kunstneren Lotte Lambæk skal stå for forvandlingen i tæt samarbejde og sparring med medarbejdere og små patienter.  

Den flotte milepæl blev i sidste uge markeret med fastelavnsboller og balloner. Lisbeth Rosendahl, formand for Kulturregion Vadehavet var med inviteret med, for hele 65.000 af de mange indsamlede kroner kommer fra netop kulturregionen. 

- Partnerskabet er spændende, fordi kunstneren får erfaring med at involvere personale og udvalgte børn og unge, der er raske nok til at blive inddraget i researchen. Samtidig er partnerskabet med en nystiftet frivillig forening, der hjælper til at støtte op om miljøet på et travlt sygehus, en ny tilgang, som vi håber kan blive til inspiration andre steder i landet, siger Lisbeth Rosendahl om baggrunden for den flotte donation.

Mens Kulturregion Vadehavet altså havde takket ja til invitationen om fejring og fastelavnsboller, var projektets anden store bidragsyder ikke at se - hun ønsker at forblive anonym. Der er tale om en 92-årig esbjergensisk kvinde, der efter at have læst om Hjertet på rette sted og det store projekt på børne- og ungeafdelingen - tog kontakt til støtteforenignens formand med ønsket om at donere 25.000 kroner.
Den ældre kvinde husker selv, hvordan det var at være indlagt som barn, og dét var - sammen med hendes afdøde mands glæde ved børn - hendes motivation for den flotte donation.

Projektet forventes færdigt til sommer, men det får nu ikke den godt et år gamle støtteforening til at indstille jagten på flere penge, der kan være med til at gøre det lidt sjovere at være patient på Børne- og Ungeafdelingen.

- Vi har mange projekter i tankerne og derfor har vi også brug for mere hjælp til at komme helt i mål med de forbedringer, vi gerne vil lave for børnene, siger Lene Memborg, formand for Hjertet på rette sted.   

Støtteforeningens arbejde til fordel for Børne- og Ungeafdelingen kan følges på foreningens Facebookside Hjertet på rette sted.  

 

SVS-NYT
Formand for Kulturregion Vadehavet, Lisbeth Rosendal (i midten) med beviset på den store donation på 65.000 kroner. Lene Memborg, fmd., Hjertet på rette sted (t.v.) tager imod, mens kunstner Lotte Lambæk (t.h.) ser til. Den kreative forvandling af Børne- og Ungeafdelingen er nu i hendes hænder.

    


Siden er sidst opdateret 29-1-2018Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk