Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Mere liv på gangene i Grindsted

Bragt i nyhedsbrevet SVS-NYT den 29. januar 2018

Medarbejderne på Sydvestjysk Sygehus' matrikel i Grindsted har fået 100 nye kolleger. I december rykkede Smerteklinikken ind og nu er også resten af Friklinikken på plads.
 

SVS-NYT

Der er foregået meget andet end sygepleje, genoptræning og operationer på Grindsted Sygehus det seneste halve år. Også håndværkere har haft travlt for at gøre klar til Friklinikkens ankomst.  

Der er blevet mere liv på gangene på SVS i Grindsted. 100 nye kolleger er kommet til efter at Friklinikken ved årsskiftet er flyttet fra Give til Grindsted.
Første etape blev allerede rullet ud i december, da smerteklinikken tog forskud på indflytningen.

 

Ombygningen begyndte i april sidste år, få måneder efter beslutningen i Regionsrådet om at lukke Give Sygehus, hvor primært Friklinikken havde til huse. Klinikken er et offentligt alternativ til privathospitaler og har først og fremmest til opgave at bidrage til at nedbringe ventelisterne og dermed ventetiden på udvalgte skader og lidelser. Friklinikken er en selvstændig institution under Region Syddanmark.
 
Byggeprojektet beløber sig til mere end 10 millioner kroner og indebærer blandt andet nye operationsstuer, opvågning og ambulatorier, to nye sengestuer, træningslokale og ombygning i laboratoriet.

Udover smerteklinik er Friklinkken flyttet ind med organkirurgi, ortopædkirurgi, urologi og plastikkirurgi. Og som altid når man flytter, er der en periode med nogen uorden og forvirring.

Uforudsete udfordringer under ombygningen forsinkede klargørelsen af Friklinikkens nye rammer og derfor var ikke alt helt klart, da de nye beboere flyttede ind, men heldigvis har patienterne ikke mærket meget til de lidt ufærdige rammer, som nu er på plads.

 

- Det har været et noget turbulent forløb. Vi flyttede til Grindsted som planlagt, men i nogle rammer som ikke var helt færdige. For patienterne har det været svært at finde rundt, men de har ikke oplevet anden behandling, end de plejer, når de er nået frem til lægen. Det gælder både i Engparken og på Solvej, siger Helle Harpøth Westergaard, ledende sygeplejerske i Friklinikken.


- Jeg forventer, at vi er faldet godt til om et halvt års tid. Vi vil stadig være en selvstændig friklinik, men vi vil have et godt samarbejde med alle afdelingerne på Grindsted Sygehus. Og med nogle nye muligheder, for vi kan sparre om vigtige emner som for eksempel kvalitet og hygiejne og måske kan Grindsted også lære lidt af os. Det er vi sikre på, så der er nogle helt klare fordele ved indflytningen, understreger den ledende sygeplejerske.


Et stort aktiv for Grindsted
For de mange SVS-ansatte medarbejdere på sygehuset i Grindsted har Friklinikkens indtog på matriklen betydet mere liv i det store hus - og det er positivt.

- Vi er alle sammen udfordret af, at vi skal etablere nye arbejdsgange og det kan være svært for patienterne at finde vej, men samarbejdet med Friklinikken under indflytningen har været godt, siger Karin Nørgaard Bilgrav, afdelingssygeplejerske med ansvar for Skadeklinikken, ambulatoriet og den ortopædkirurgiske sengeafdeling.

 

- Set fra vores side er det et stort aktiv for huset, at Friklinikken er flyttet ind. Det skaber mere liv på gangene og jeg tror også, at det vil blive et aktiv for byen, siger Karin Nørgaard Bilgrav.

 

SVS-NYT
Som i et led i ombygningen på Grindsted Sygehus er kirurgisk sengeafsnit flyttet op som nabo til medicinsk sengeafdeling. Det betyder blandt andet nye samarbejdsmuligheder, men også en helt ny, topmodermne stue til de ortopædkirurgiske patienter.


    


Siden er sidst opdateret 29-1-2018Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk