Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Facaderenovering lakker mod enden

Bragt i nyhedsbrevet SVS-NYT den 5. juni 2018

Næste del af den omfattende facaderenovering af den nuværende sengebygning startede op i sidste uge. Det betyder at patienter, pårørende og personale frem til november får udsigt til stilladser, plastik og håndværkere – men denne gang bliver det for sidste gang.
 

SVS-NYT   
SVS-NYT

Et klassisk før-og-efter-billede. Facaderenoveringen pynter på sygehuset.
 

Det er næppe gået mange forbi, at Sydvestjysk Sygehus er gang med i et gigantisk ud- og ombygningsprojekt. Et af projekterne i projektet er det omfattende facadeprojekt, der tog sin begyndelse tilbage i 2014, hvor hele stueetagen i forbindelse med etableringen af FAM blev renoveret.

Nu er projektet nået så langt, at blot den sidste del af facaderenoveringen mangler på den 15.000 kvadratmeter store sengebygning.

- Vores udfordring i det her projekt er, at vi renoverer facaden, mens der er patienter og personale inde på sygehuset. Det er også derfor vi har valgt at opdele renoveringen i etaper, sådan at vi ikke generer hele bygningen og de mennesker, der er inde på den anden side af murene på én gang, forklarer Morten Fuglsig Lauridsen, projektleder i Projektafdelingen for Sygehusbyggeri.

- Den originale facade er fra 1974 og lever ikke op til nutidens standarder. Vi renoverer derfor facaden fra yderst til inderst, hvilket vil sige, at vi udskifter vinduerne med 3 lags termoruder med indbyggede persienner, og vi opgraderer facadens isoleringsevne og udskifter de gamle radiatorer med nye og rengøringsvenlige, uddyber Morten Fuglsig Lauridsen.

Opgraderingen af facaden betyder blandt andet at patienter, pårørende og personale kommer til at opleve et langt bedre indeklima, og der kommer meget mere lys ind på stuerne.

- Renoveringen kan ikke ske lydløst, og vi er derfor meget opmærksomme på, hvordan vi udfører det planlagte arbejde. Vi har for eksempel indlagt faste tidspunkter i løbet af dagen, hvor støjende arbejder ikke må pågå, og vi har sat krav til værktøj, som ikke må benyttes, da de ganske enkelt larmer for meget, forklarer Morten Fuglsig Lauridsen.

Sidste del af facaderenoveringen af den nuværende sengebygning løber frem til november 2018.


 


Siden er sidst opdateret 5-6-2018Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk