Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilForskningpilNyhedsarkivpil2019pilDecemberpilSygehuset har fået det trådløse, krypterede netværk EDUROAM

Sygehuset har fået det trådløse, krypterede netværk EDUROAM

.

Ansatte og studerende ved Syddansk Universitet kan nu få lettere adgang til deres netværksdrev og administrative systemer

Sydvestjysk Sygehus har fået Eudoram, som er den sikre og krypterede trådløse internet-adgang for ansatte og studerende ved Syddansk Universitet (SDU). Eduroam kan anvendes når der ønskes trådløs adgang til SDUs netværksdrev og administrative systemer.


Du skal logge ind med dit SDU brugernavn og password.
 

• Eduroam anbefales til alle mobile enheder hvis det er inden for rækkevidde
• Du kan bruge Eduroam på alle universiteter i DK og de fleste i resten af Europa, så hvis du rejser til nogle af disse, logger din enhed automatisk på dette netværk med dine SDU brugeroplysninger.
• Når du først har din opsætning kørende vil du kunne benytte den når du er på besøg andre steder hvor EDUROAM tilbydes.
• En studerendes foretrukne forbindelse er EDUROAM da den er sikker og ofte er et krav ved eksamen.

 

Logning
Der gøres opmærksom på at brugen af de trådløse netværk logges. Alle autentificeringer logges, så både brugere og computer er registreret, og når netværket bruges, logges det desuden hvilken service, der benyttes mod hvilken server. Gæster fra andre universiteter tilsluttet Eduroam får logget deres autentificeringer på hjemmeinstitutionen. SDU logger kun om det gik godt eller fejlede, samt brugen af netværket. Ligeledes logger SDU autentificeringer via Eduroam på andre institutioner.

 

Om Eduroam
Eduroam er et globalt samarbejde, hvor forsknings- og uddannelsesinstitutioner giver hinandens studerende og ansatte adgang til trådløse netværk på tværs af institutionerne. Dermed kan en studerende ved et dansk universitet gå på nettet på et universitet i udlandet uden at skulle registrere sig som bruger.
Eduroam kan bruges i hele verden og er ganske gratis. Der er adgang på danske universiteter og university colleges med millioner af logins hver måned. Eduroam er tilgængeligt i større bynet og tilbyder stor sikkerhed.
 

Sådan fungerer sikkerheden i eduroam
Sikkerheden i eduroam bygger på kryptering og certifikater.
Når du forbinder dig til et trådløst netværk på et andet sted end din egen institution, bliver dit brugernavn og password sendt videre til din institution. Hvis den genkender oplysningerne, får det lokale netværk besked om, at du må bruge nettet.
Kommunikationen er krypteret for at forhindre, at andre kan se dit password. Krypteringen sker ved hjælp af et såkaldt servercertifikat fra serveren på din institution.
Hvis en it-kriminel vil aflytte din kommunikation, kan vedkommende sende et falsk certifikat til din computer/smartphone. Hvis det sker, vil du blive spurgt, om du vil godkende dette certifikat. Det skal du altid svare nej til – også selvom certifikatet har et navn, der ser troværdigt ud.
Under installationen er din enhed sat op til at genkende certifikatet fra din egen institution. Hvis den ikke genkender et certifikat, er det tegn på, at der er noget galt.
Hvis du ude i verden bliver bedt om at godkende et certifikat til eduroam, skal du svare nej. Ellers risikerer du, at din kommunikation bliver aflyttet. Dermed kan uvedkommende læse dine mails og chat-beskeder, se de billeder du tager og få fat i dine passwords.
Din institution skal stille installationsprogram eller vejledning til rådighed for dig. Det sker som regel via eduroam CAT. Det er vigtigt, at du benytter det, så sikkerheden bliver sat rigtigt op. 


Siden er sidst opdateret 2-12-2019Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring