Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Forside - Sydvestjysk SygehuspilForskningpilNyhedsarkivpil2020pilAprilpilVelkommen til ny klinisk lektor i kirurgi

Velkommen til ny klinisk lektor i kirurgi

 

PROFIL

Navn: Victor Verwaal
Født: Arnhem, Holland
Civilstand: Gift
Bopæl:: Sabroe ved Aarhus

Karriere i Danmark: Flyttede til Danmark i 2015 og tiltrådte som kirurg og klinisk lektor på Mave-Tarm afdelingen på Aarhus Universitetshospital. Startede som overlæge og forskningsansvarlig på Kirurgisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus februar 2020 og tiltræder som klinisk lektor per 1. maj 2020.

. 
 


Victor Verwaal har været overlæge på Kirurgisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus de seneste to måneder og påbegynder her fra d. 1. maj sin stilling som klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet. Victor bliver forskningsansvarlig på Kirurgisk afdeling og ser meget frem til dette:

’Der er allerede forskningsaktivitet på Kirurgisk afdeling, men jeg glæder mig til at sætte gang i endnu mere forskning og første skridt er at få udarbejdet en forskningsplan med en langsigtet ambitiøs vision’

Victor kommer fra en stilling som overlæge og klinisk lektor på Aarhus Universitetshospital, hvor han behandlede tarmkræft med HIPEC (hyperthermic intraperitonieal chemotherapy). Det er en særlig behandlingsmetode, hvor man efter at have fjernet tarmkræft, anvender kemoterapi direkte i maven. Dette præciserer behandlingen, giver patienten færre bivirkninger og producerer gode resultater. Victor har også været i Indien for at lære sygehusene om denne behandlingsmetode.  

Et forskningsinitiativ, som Victor vil påbegynde med det samme på SVS, er et prospektivt, randomiseret studie, hvor formålet er at præcisere fjernelsen af kræft i tarmen:

’Nu er jeg kommet til Sydvestjysk Sygehus, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt inden for kirurgisk forskning og samtidigt være med til at få et forskningsmiljø til at vokse. Der er et godt personale her på sygehuset og der er rigtigt meget forskningsaktivitet taget sygehusets størrelse i betragtning - og så er patientgruppen meget interessant.’

Victor kan allerede se mange fordele ved at sygehuset skal til at uddanne læger fra 2022, da medicinstuderende nemt kan inkluderes i forskningsprojekter og udarbejde specialeafhandlinger sammen med klinikken:

’Jeg har stor erfaring med at give forelæsninger og er yderst interesseret i undervisning, så det skal nok blive sjovt’ - smiler han.

Torben Knudsen, koordinerende forskningsleder, er meget tilfreds med at Kirurgisk afdeling har fået ansat en klinisk lektor og ser frem til at samarbejde med Victor om forskningen på SVS:

’Det er en meget stor glæde for mig at det er lykkedes at tiltrække en så kvalificeret læge og forsker som Victor til sygehuset. Jeg er sikker på at han er den rette til at sætte yderligere skub i den positive udvikling, der har været indenfor forskningen på kirurgisk afdeling. Personligt glæder jeg mig umådeligt meget til at samarbejde med ham i vores fælles forskningsgruppe for medicinsk og kirurgisk gastroenterologi.'

.


Siden er sidst opdateret 30-4-2020Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring