Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilForskningpilNyhedsarkivpil2020pilAugustpilNy statistiker styrker forskerstøtten på Sydvestjysk Sygehus

Ny statistiker styrker forskerstøtten på Sydvestjysk Sygehus

Bragt i nyhedsbrevet Ny statistiker styrker forskerstøtten på Sydvestjysk Sygehus den 03.09.2020
Forskerstøttens infrastruktur bliver styrket med ansættelsen af Gabriele Berg-Beckhoff, der er professor i epidemiologi og demografi ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet (SDU) og Sydvestjysk Sygehus. Her vil hun understøtte forskere med metodiske råd og vejledning om statistik.
 
Det skal være let at være forsker på Sydvestjysk Sygehus. Som led i sygehusets nye forskningsstrategi er der derfor fokus på at udvikle forskerstøttens infrastruktur. Og netop infrastrukturen bliver styrket, når Gabriele Berg-Beckhoff fremover får sin faste gang på Sydvestjysk Sygehus.
 
Sygehusets forskere og ph.d.-studerende får nemlig mulighed for at søge om metodisk rådgivning og sparring til forskningsprojekter hos Gabriele Berg-Beckhoff, der pr. 1. september er ansat som statistisk rådgiver på Sydvestjysk Sygehus.
 
Erfaren rådgiver
 
Gabriele Berg-Beckhoff har mange års erfaring med statistik både som underviser og forsker, og hun har derfor en stor viden at dele ud af. For eksempel vil hun tilbyde alt fra korte online moduler om introduktion til epidemiologiske begreber og deskriptiv statistik over rådgivning til ansøgere, sponsorer og projekter til oprettelse og koordinering af et metodecenter på Sydvestjysk Sygehus.
 
Gabriele fremhæver forskning som en interdisciplinær proces, hvor forskere fra forskellige videnskabelige områder diskuterer emner. Hun glæder sig derfor også til, at hun på tværs af fagområder skal bidrage til at styrke forskningsarbejdet:
 
- Jeg ser meget frem til understøtte forskningsprojekter på Sydvestjysk Sygehus. For det er forskning, der i sidste ende skal bidrage til at udvide og bevare et bæredygtigt sundhedsvæsen samt sikre effektiv behandling og sundhedsfremme i Syddanmark, fortæller Gabriele.
 
Det vil være muligt at lave en aftale med Gabriele ugentlig på Sydvestjysk Sygehus – første gang er fredag d. 2. oktober.
 
OM GABRIELE BERG-BECKHOFF
 
Forskningsområder: Gabrieles forskningsprojekter omfatter risikoen af elektromagnetiske fælder på mobiltelefoner som fx risiko af hjernesvulst og sundhedsfremme i forbindelse med alkoholforbrug, sundhedskompetence og helt ny forskning om risiko-opfattelse af COVID-19 i Danmark. Hun vejleder desuden ph.d.-studerende, som arbejder med danske registre, som fx undersøgelse om lidelse i bevægeapparatet indenfor fisker.
 
Uddannelse: Hun er uddannet i sundhedsvidenskab med ph.d. i epidemiologi fra Tyskland. Hun var en af de første ”juniorprofessorer” i Tyskland i 2001.
 
Karriere: Gabriele er ligeledes ansat ved SDU. Her underviser hun studerende fra Folkesundhedsvidenskab i epidemiologi og biostatistik og vejleder flere ph.d.-studerende samt en lang række kandidatspeciale-studerende. Derudover er hun medlem af Campusrådet i Esbjerg og sidder i studienævnet for Folkesundhedsvidenskab.
 
Billede af Gabi
 

Siden er sidst opdateret 3-9-2020Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring