Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2009pilUdskrivningen begynder ved indlæggelsen

Udskrivningen begynder ved indlæggelsen

Sydvestjysk Sygehus er med i ny aftale, der forbedrer samarbejdet med praktiserende læger og kommuner omkring patienter før, under og efter indlæggelse. 

Er der nogen at komme hjem til?
Bliver der brug for hjemmepleje eller hjælpemidler?
Bliver det nødvendigt med en anden bolig?
 
Hvis alt skal stå klar, når patienten er færdigbehandlet på sygehuset, er det nødvendigt, at de rette i kommunen får besked i tide, så de kan sætte forberedelserne i gang.

For at det skal lykkes bedst muligt hver gang har Sydvestjysk Sygehus og de vestjyske kommuner i denne måned taget hul på en ny aftale om samarbejde om borger/patientforløb kaldet SAM:BO.

Sammenhæng hele vejen
Med SAM:BO aftalen mellem det kommunale og regionale sundhedsvæsen skal borgeren opleve øget sammenhæng i patientforløbet. Lige fra kontakten med den praktiserende læge, over diagnostik og behandling på sygehuset, til borgeren er tilbage i hjemmet med efterfølgende rehabilitering.
Det betyder, at planlægningen af udskrivningen begynder allerede ved indlæggelsen, så unødig vente- og spildtid kan undgås.

SAM:BO, som er en udløber af Sundhedsaftalerne, er indgået i hele Region Syddanmark, men implementeres område for område.  For Sydvestjysk Sygehus gælder det samarbejde med Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen kommuner. Der har været samarbejde i mange år, men den ny aftale betyder, at det kommer i bedre og ensartede rammer og skabeloner, som begge parter kan hente end via deres computere.
SAM:BO står for den nye regionale samarbejdsaftale om borger- og patientforløb (SAMarbejde om BOrger/patientforløb), og SAM:BO afløser de aftaler, der tidligere var mellem amterne og kommunerne.

Den komplette udgave af samarbejdsaftalen findes på www.visinfosyd.dk og www.regionsyddanmark.dk/sambo.

Yderligere oplysninger hos epj-koordinator Linette Krell på 79 18 31 96.

 


Siden er sidst opdateret 9-9-2009Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring