Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Indvielse af ny tilbygning

Moderne intensiv-stuer samt lyse og rummelige ambulatorier, der er til gavn for både patienter og personale blev officielt taget i brug, da Sydvestjysk Sygehus tirsdag d. 22. september indviede en ny tilbygning.

Bygningen har kostet 71,5 millioner kroner. Det kan lyde som mange penge, men Regionsrådsformand Carl Holst understregede ved indvielsen, at det ikke er et spørgsmål om at tage penge fra patienter og sætte dem i mursten i stedet:
- Gode rammer er nødvendige for et godt sundhedsvæsen. Vi laver bygningsmæssige tilpasninger af hensyn til syge medborgere, personale og fremtidens sygehus. Det er ikke enten- eller, lød det fra regionrådsformanden.

Intensiv-senge
Den ny bygning består af seks etager med i alt 3000 etagekvadratmeter. Den huser en ny intensiv-enhed med top-moderne sengestuer. Her findes eksempelvis et belysningssystem, der giver personalet mulighed for at simulere en døgnrytme med kunstigt farvet lys. Et kæmpe fremskridt for intensivpatienter, der ofte har problemer med tidsfornemmelsen, fordi de er medicinpåvirkede og går ind og ud af koma.

Ambulatorier
Desuden huser bygningen Reumatologisk Ambulatorium, Medicinsk gastroenterologisk ambulatorium, Lungemedicinsk ambulatorium samt garderober og kontorer.
Den øgede ambulatorieplads afhjælper de fysiske pladsproblemer, giver hurtigere behandling af patienterne samt bedre udnyttelse af afdelingernes personalekapacitet. Den ekstra ambulatoriekapacitet vil således også bidrage positivt til sygehusets økonomiske situation.
Personalets ønsker om mere plads og gode arbejdsforhold kombineret med muligheden for at hjælpe flere patienter fik da også administrerende sygehusdirektør Bjarne Normark til at kalde indvielsen en festdag.
Bygningen er opført under ledelse af Jorton A/S.

 

næsen

Administrerende sygehusdirektør Bjarne Normark modtog gaven fra Jorton A/S.

 

næse 

Regionsrådsformand Carl Holst bliver vist rundt på den ny intensiv-enhed af ledende overlæge Henrik Jordening (t.v.), oversygeplejerske Arne Brehm Høj (t.h.) samt afdelingssygeplejersker Inge Holst Lauridsen. 

Senest fagligt revideret: 22-09-2009


Siden er sidst opdateret 22-9-2009Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring