Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2009pilKræfterne samlet i kampen mod brystkræft

Kræfterne samlet i kampen mod brystkræft

Kvinder med brystkræft har nu fået endnu bedre faciliteter på Sydvestjysk Sygehus. Mandag den 2. november indviede sygehuset et nyt Mamma-Center og dermed er kompetencerne omkring det effektive brystkræftforløb samlet på ét sted.
Tidligere har faciliteter og personale til mammografi befundet sig på sygehusets røntgenafdeling, mens den kirurgiske brystklinik, hvor de foretager behandling og operation af brystkræft har befundet sig et andet sted. Nu er alle disse aktiviteter samlet ét sted: I det ny Mamma-Center.

En sårbar situation
Oprettelsen af Mamma-Centeret er en stor fordel for både patienter og personale, for det letter det tværfaglige samarbejde og planlægningen af patienternes forløb.
Mamma-Centeret er bemandet med blandt andet kirurgiske læger, mammografilæger, radiografer og sygeplejersker. Det betyder, at patienterne kan få en samlet, mere privat og personlig behandling uden at skulle sendes rundt til flere afdelinger i huset. Noget, der i høj grad er brug for, når man som patient står i en sårbar situation og får beskeden om, at man måske har brystkræft, fortæller brystkirurg og overlæge Nils Ryegaard Rasmussen.

Flere bryster bevares
Den del af sygehuset, hvor det ny Mamma-Center ligger, huser allerede onkologer og patologer, som Mamma-Centeret har et stort samarbejde med. Ligeledes er plastkirurgien blevet inddraget mere og mere i den samlede operative behandling, fordi flere operationer foregår i fælles regi for at lave flere brystbevarende operationer.
- Vi har et rigtig godt brystkræftforløb, men nu kommer de fysiske rammer også til at afspejle det, siger sygeplejerske Sonja Kærsgaard.

Stort behov
Og der er brug for den bedste behandling. Siden screeningsbussen, der tilbyder mammografi til kvinder mellem 50 og 69 år, begyndte at køre i sept. 2007, har SVS oplevet en stor tilgang af patienter. Før var der ca.170-180 nye patienter årligt, mens det tal nu er steget til 300 nye tilfælde årligt. Det lyder voldsomt, men er også positivt. For flere knuder opdages, mens de er små og patienten har en bedre mulighed for at blive rask igen.

Nedenfor:
Billeder fra indvielsen af Mamma-centeret, hvor bl.a. regionsrådsformand Carl Holst (V) var blandt gæsterne.

mamma

mamma

mamma

mamma

 


 

Senest fagligt revideret: 03-11-2009


Siden er sidst opdateret 3-11-2009Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring