Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Onkologien har meget at fejre

For 25 år siden åbnede Sydvestjysk Sygehus første gang dørene for patienter til Onkologisk ambulatorium og sengeafdeling. Det markeres med en reception 1. december.
Onkologisk afdeling behandler kræftpatienter, og der er sket mange fremskridt på de 25 år:

- For 25 år siden kunne afdelingen som oftest kun tilbyde patienterne én type behandling. Virkede den ikke, så kunne man ikke gøre mere. I dag har man alene til brystkræft 10 forskellige typer behandling, man kan tilbyde patienterne, og det gør det muligt at målrette behandlingen til den enkelte patient i langt højere grad.

- For 25 år siden var det under 50 % af patienterne, der var i live 10 år efter, de fik konstateret brystkræft. I dag er det tal omkring 80 %. 

- For 25 år siden var bivirkningerne ofte så skrappe, at behandlingen ødelagde patienternes livskvalitet pga. kvalme, træthed, diare, hovedpine og hårtab.  I dag kan man behandle mange af bivirkningerne, så patienterne ikke stopper behandlingen af den grund.

- Onkologisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus er med helt fremme. De var f.eks. de første i Danmark, der tilbød den nye Avastin-behandling til patienter med tarmkræft.

- Afdelingen deltager hele tiden i nationale og internationale forsøg og samarbejdsgrupper, så patienterne hele tiden sikres den bedst muligt behandling.

- Alle patienter har én kontaktlæge og én kontakt sygeplejerske, der følger dem hele vejen og hver gang, de møder op på sygehuset. Patientnærhed og tryghed var i centrum i Esbjerg længe før, at kræftpakkerne gjorde deres indtog.

- Sikkerheden for personalet er også forbedret. Før stod læger og sygeplejersker selv og blandede kemo-terapien i rum uden udluftning. I dag er man klar over, at kemoterapistofferne skal håndteres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og apotek-personalet trækker i beskyttelsesdragter, når de skal blande kemoterapien. 

Der er altså meget at fejre. Og det gør vi med en reception i anledning af 25 års jubilæet:


1. december kl. 14-16
Onkologisk Ambulatorium,
Haraldsgade, Hvalen, indgang 1, stuen.

Pressen er velkommen til at deltage.

Yderligere information: Ledende overlæge Brita Bjerregaard Jensen 79 18 22 30

Senest fagligt revideret: 24-11-2009


Siden er sidst opdateret 24-11-2009Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring