Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2011pilNy barselsklinik klar med støtte til nybagte forældre

Ny barselsklinik klar med støtte til nybagte forældre

Får han nok mad? Er det normalt, at jeg tuder hele tiden? Hvorfor vil han kun sove to timer? Hvorfor bli’r han gul?

Disse og hundredvis af andre spørgsmål står far og mor ofte med i dagene lige efter fødslen – især hvis de er førstegangsfødende. Men nu har de mulighed for at få hjælp og støtte døgnet rundt på ny barselsklinik.

Både egen og barnets trivsel
Sydvestjysk Sygehus har åbnet en ny barselsklinik. På klinikken kan nybagte familie de første syv dage efter fødslen henvende sig med de spørgsmål, der dukker op, efter de er kommet hjem.
De kan henvende sig med alt vedrørende fødsel og barsel uanset, om de har født ambulant eller været indlagt i Mor-Barn Centret.  På barselsklinikken kan de også få råd og vejledning om amning og om trivsel - både egen og barnets.
Klinikken er åben døgnet rundt og både mødre og deres partnere er velkomne. Der er mulighed for at overnatte, hvis det bliver aktuelt. Det er dog altid en god ide at ringe først. 

 

barsel
Den første lille besøgende i Barselsklinikken, hvor sygehusets personale hele døgnet er parate til at hjælpe og vejlede nybagte familier.

Undervisning og samtale
Barselsklinikken tilbyder desuden amme-undervisning hver dag kl. 11 alle ugens dage. Har man brug for yderligere støtte, så er der også mulighed for individuel vejledning om amning og ernæring af den nyfødte.
Barselsklinikken tager også hånd om efterfødselssamtale med en jordemoder 2-3 døgn efter fødslen og i samme forbindelse kan Barselsklinikken hørescreene og tage hælblodprøve på babyen, hvis forældrene ønsker det.

Mange nye tilbud
Den ny barselsklinik er bare ét af flere nye tiltag som følge af Regions Syddanmarks fødeplan. Andre tiltag består bl.a. i at skabe bedre mulighed for, at faderen i højere grad kan tage del i fødslen. Der indrettes større scanningsambulatorier, så søskende evt. kan tage del ultralydsscanningerne samt indrettes en række familierum, hvor faderen kan være medindlagt.

Der oprettes også et nyt familieambulatorium, der varetager opgaver i forhold til gravide med rusmiddelproblemer og deres børn op til syv år samt sårbare gravide. I forbindelse med familieambulatoriet oprettes desuden et antal specialambulatorier for gravide med særlige behov, eks. diabetes.
Også tiden inden fødslen tages der godt hånd om, idet afdelingen som noget nyt har særlig fødsels- og forældreforberedelse for unge gravide, overvægtige og for gravide, der venter mere end ét barn.

Hvor?
Barselsklinikken ligger i forbindelse med Sydvestjysk Sygehus’ fødeafdeling. Den er åben både for personlig og telefonisk henvendelse.
Du finder den ved sygehusets indgang C, "Sælen" fra Haraldsgade i Esbjerg. Tlf. 79 18 27 32

Du kan se mere om fødeafdelingen her

Du kan se mere om Region Syddanmarks fødeplan her

 


 

Senest fagligt revideret: 06-09-2011


Siden er sidst opdateret 6-9-2011Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring