Dette er tekstversionen af Mobilt akut-team redder liv
Klik her for at komme til den grafiske version af Mobilt akut-team redder liv

Forside - Læs op - Sitemap


Mobilt akut-team redder liv


SVS-afdeling satser målbevidst på at øge patientsikkerheden. SVS blandt de sygehuse i landet, der har højest patientsikkerhed.

Overlæge Bo Dilling Hansen og afdelingssygeplejerske på Sydvestjysk Sygehus’ intensiv afdeling blev i dag udnævnt til superhelte af den landsomfattende kampagne Operation Life. De to er drivkræfter i sygehusets mobile akut-team (MAT), der er garant for konstant optimering af patientsikkerheden.

Operation Life har siden slutningen af oktober sidste år overrakt otte ”Ugens Leif”anerkendelser, og i dag var æren ledsaget af en æske indeholdende læringssæt om projekt-evaluering og en stor æske chokolade.

Mobilt akut-team på Sydvestjysk Sygehus har siden september 2007 rykket ud på sygehuset godt 500 gange. Det rykker ud, når en indlagt patient udvikler tegn på akut forværring. Patienten sikres hermed hurtig behandling, som kan komme en kritisk udvikling af tilstanden i forkøbet. Ordningen har vist sig at reducere antallet af patienter, der får brug for at blive flyttet til intensiv afdeling.
Kirurgisk område på SVS Esbjerg var ét af de første i landet til at indføre MAT, og ordningen er blevet en succes takket være en vedholdende og entusiastisk indsats fra de super-professionelle fagpersoner.

At ordningen sparer liv er da også hævet over enhver tvivl, uden at der dog kan sættes præcist antal på. En kendsgerning er det imidlertid, at SVS Esbjerg er blandt de danske sygehuse, der har højest patientsikkerhed. Sygehusets dødelighed ligger klart under landsgennemsnittet, viser de målinger, Operation Life offentliggør hvert kvartal.

Operation Life er en kampagne, der har kørt på de danske sygehuse i godt halvandet år. Kampagnens budskab er, at der kan reddes liv, når alle patienter behandles optimalt hver gang. Den fokuserer på seks konkrete behandlingsområder; herunder Mobilt akut-team. Målet med Operation Life er på landsplan at redde 3000 liv, inden kampagnen slutter til april i år.

 

Senest fagligt revideret: 12-01-2008
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk