Dette er tekstversionen af Musikken lever på børneafdelingen
Klik her for at komme til den grafiske version af Musikken lever på børneafdelingen

Forside - Læs op - Sitemap


Musikken lever på børneafdelingen


Levende musik gør en forskel i en svær tid med sygdom. Derfor får patienterne på Børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg nu ugentlige besøg af studerende fra Vestjysk Musikkonservatorium.

Den travle klapren af skridt på gangen og de lyse barnestemmer på Børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg får snart selskab af Mariehønen Evigglad og andre sange. Studerende fra Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg vil fra 4. marts og otte uger frem synge og spille for sygehusets yngste patienter og deres forældre. Formålet med de ugentlige besøg er at bruge musikken til at lindre smerter og dæmpe angst og uro.
Projektet med at formidle levende musik på børneafdelingen er led i et samarbejde mellem Vestjysk Musikkonservatorium og den franske organisation Musique et Santé.
Afdeling 271 på Sydvestjysk Sygehus har allerede gjort sig erfaring med musik som smertelindring. Her har kræftpatienterne siden 2006 som den første afdeling i Danmark haft besøg af studerende fra musikkonservatoriet. Erfaringerne herfra var så gode, at turen nu også er kommet til børneafdelingen. Forud for besøgene er der indkøbt små instrumenter, så børnene på afdelingen selv kan være med til at spille og synge.
- Vi håber og forventer, at børnene vil få en god oplevelse midt i en måske svær og vanskelig situation. Den levende musik kan være med til at gøre en forskel. Den virker opmuntrende og skaber nærvær og fællesskab - også når ordene slipper op, siger Margrethe Langer Bro.
Hun er pianist, underviser på Vestjysk Musikkonservatorium og kvinden bag initiativet med at få den levende musik ind i sygehusvæsenet.

Senest fagligt revideret: 19-02-2009
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk