Dette er tekstversionen af Træk en uddannelse i automaten
Klik her for at komme til den grafiske version af Træk en uddannelse i automaten

Forside - Læs op - Sitemap


Træk en uddannelse i automaten


En jordemoder, der fortæller om forplantning og prævention. En klinisk diætist, der tager dig med i en verden af kulhydrater og forbrænding eller hvad med en sygeplejerske, der arbejder med børn på sygehus eller behandler fodboldskader?
Personalet på Sydvestjysk Sygehus er nu klar til at rykke ud, hvis underviserne på folkeskoler og gymnasier har brug for faglige input i klasser, der arbejder med emner eller projekter. ”Traekuddannelse” hedder det nye koncept, der slår to fluer med ét smæk.
Det giver dels skoler og gymnasier mulighed for i deres undervisning at trække på den store mængde viden, der findes hos personalet på Sydvestjysk Sygehus.
Men samtidig er det også en mulighed for sygehuset til at komme ud og fortælle om alle de spændende arbejdsfelter, der findes indenfor sygehusvæsenet.
- Vi ser det som en mulighed for indirekte rekruttering og som vores chance for at komme ud og koble teori og sundhedsfaglig praksis sammen. Vi ønsker at være synlige og håber på at kunne etablere konstruktive relationer mellem skoler og fagpersoner på Sydvestjysk Sygehus, siger Rie Philipson, Uddannelseskoordinator på Sydvestjysk Sygehus.
Kun fantasien sætter grænser for, hvor fagpersoner kan tænkes ind i undervisningen. Er emnet ”Fedme og Motion” kan underviseren eksempelvis trække en klinisk diætist, en fysioterapeut eller en bioanalytiker. Står der ”magnetisme, resonans og magnetfelter” på skoleskemaet, er det måske en radiograf, der skal trækkes.
Sygehusets personale – de såkaldte udrykkere – tager udgangspunkt i deres daglige arbejde og forbinder det med det emne og den aldersgruppe, hun eller han skal ud til.
Der er mulighed for at få udrykning fra mange forskellige faggrupper. Det kan være ambulancereddere, bioanalytikere, ergoterapeuter, ernæringsassistenter, fysioterapeuter, jordemødre, kliniske diætister, radiografer, social- og sundhedsassistenter samt sygeplejersker.
Traekuddannelse er gratis for skolerne.

Yderligere info på hjemmesiden www.traekuddannelse.dk 

Kontakt:
Uddannelseskoordinator Rie Philipson, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg tlf. 79 18 35 89
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk