Dette er tekstversionen af Veneklinikken i Brørup udvider
Klik her for at komme til den grafiske version af Veneklinikken i Brørup udvider

Forside - Læs op - Sitemap


Veneklinikken i Brørup udvider


Godt nyt til patienter med åreknuder. 1. maj udvider Veneklinikken på Sydvestjysk Sygehus i Brørup. Det betyder, at klinikken går fra at kunne klare 750 operationer om året til nu 1300 operationer.
- Vi gør det, fordi der er mange på venteliste og et stort antal mennesker, der ikke får undersøgt og behandlet deres åreknuder. Ventetiden er i dag på syv-otte måneder for mindre komplicerede åreknuder, mens patienter med komplikationer som eksempelvis skinnebenssår kommer til hurtigere, siger overlæge Morten Stahl Madsen.
Foruden Morten S. Madsen, der er karkirurgisk overlæge på fuld tid, er der i dag fire andre karkirurger fra Kolding Sygehus, der hver især kommer én uge ad gangen – svarende til to fuldtids kirurger hele året. Med udvidelsen bliver det nu til, hvad der svarer til tre fuldtidsstillinger. Klinikken ansætter også flere sygeplejersker og samtidig laves der om på arbejdsgange- og arbejdstid, så klinikken kan nå op på de 1300 operationer samt 2700 ambulante undersøgelser hvert år.

Fordel for patienterne
Veneklinikken behandler patienter fra hele den jyske del af Region Syddanmark. De tager sig kun af åreknuder, og det er en stor fordel for patienterne.
- Det betyder, at vi ikke behøver at aflyse en operation få timer i forvejen, fordi der kommer noget akut livstruende ind, som det kan være tilfældet på større sygehuse. Når vi har lavet en plan, så holder vi den, siger Morten Stahl Madsen. Klinikken planlægger også, så den samme læge følger patienten fra vedkommende træder ind til forundersøgelse, over scanning og operation og til efterkontrollen.
Åreknuder er ikke farlige, men dels kan de være kosmetisk skræmmende, dels kan de give gener i form af ømhed, tunge ben, hævelser, træthed og i værste fald skinnebenssår.

Flere aktører i huset
Der er også fart på aktiviteterne på den øvrige del af Brørup Sygehus.  Region Syddanmark og Vejen Kommune opbygger i fællesskab et helt nyt sundhedscenter, der bliver fælles hjemsted for regionale og kommunale sundhedsopgaver. Foruden Veneklinikken betyder det, at Region Syddanmark vil benytte bygningen til almen lægepraksis, lokalpsykiatrisk center, regional KOL- rehabilitering, blodbank, laboratorium samt lægevagt og jordemoderkonsultation.
Vejen Kommune vil benytte bygningen til kronikerindsats, genoptræning, kommunal hjemmesygepleje og til de social- og sundhedsassistenter, der kører ud i Brørup-området.


Yderligere information:
Overlæge Morten Stahl Madsen tlf. 79 60 12 34.

Senest fagligt revideret: 19-03-2009
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk