Dette er tekstversionen af Øjenafdelingens fremtid i spil
Klik her for at komme til den grafiske version af Øjenafdelingens fremtid i spil

Forside - Læs op - Sitemap


Øjenafdelingens fremtid i spil


Region Syddanmarks anbefalinger om fordeling af specialer mellem regionens sygehuse er nu ved at være klar. I den fordeling af specialerne, der er lagt op til, mister Sydvestjysk Sygehus sin øjenafdeling i løbet af 2010. Patienter vil så skulle til Vejle, Sønderborg eller Odense i stedet for.
Der arbejdes dog med at få en aftale i stand, så diabetespatienter og for tidligt fødte børn stadig kan blive tilset af en øjenlæge på Sydvestjysk Sygehus.

Det beholder SVS
Ud over øjenspecialet er der også særligt fokus på fem andre mindre specialer: Kæbekirurgi, karkirurgi, arbejdsmedicin, plastikkirurgi og hæmatologi. Her er der lagt op til, at Sydvestjysk Sygehus beholder regionsfunktionen.
Desuden ser det ud til, at SVS også får regionsfunktion for skulderpatienter og neurorehabilitering. Regionsfunktion betyder, at et-to sygehuse i regionen foruden universitetssygehuset i Odense tager sig af opgaven.
Det skal dog understreges, at det i sidste ende er Sundhedsstyrelsen, der skal godkende Region Syddanmarks forslag om placering af specialerne.
Regionen skal indsende sin samlede ansøgning til Sundhedsstyrelsen den 1. juni 2009.

Senest fagligt revideret: 17-04-2009
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk