Dette er tekstversionen af Patientstøtternes smil breder sig på SVS
Klik her for at komme til den grafiske version af Patientstøtternes smil breder sig på SVS

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Patientstøtternes smil breder sig på SVS


Oplæsning fra dagens avis, en gåtur eller et slag kort med patienten er ikke opgaver, som sygehuspersonalet har tid til i det daglige.

Men takket være en gruppe frivillige patientstøtter fra Dansk Røde Kors i Esbjerg kan patienterne på den medicinske sengeafdeling 242 nu nyde godt af et frisk pust af besøg fra 12 nye patientstøtter.

Patientstøtterne er iklædt røde skjorter, så de skiller sig ud fra sygehusets personale. De skal ikke indgå i pleje- og behandling, men kan give den tid, nærvær og ro, der kan være en mangelvare på en travl afdeling.

På afdelingen ligger hjerte-, nyre- og sukkersygepatienter.

- Det er patienter, som ofte bliver genindlagt. Og når du bliver indlagt mange gange, så ebber det efterhånden ud med besøg fra venner og naboer. Det er desuden mest ældre patienter, og når du bliver 85 år, så er netværket sjældent ret stort mere, siger afdelingssygeplejerske Hanne Schmidt fra afdeling 242.

De frivillige besøgsvenner kommer på kursus omkring bl.a. etik, hygiejne og den svære samtale ligesom de er til en personlig snak med repræsentanter fra Dansk Røde Kors, inden de bliver godkendt.

I alt er 24 frivillige patientstøtter tilknyttet Sydvestjysk Sygehus, hvor de foruden afdeling 242 har deres gang på lungemedicinsk sengeafdeling 651.

Patientstøtter 
Et smil og en god snak. Ella Hedegaard Andersen besøger Tony Nielsen.

Yderligere information:

Leder for patientstøtterne i Røde Kors Esbjerg Ella Hedegaard Andersen tlf. 75 11 55 13.

Afdelingssygeplejerske afdeling 242 Hanne Schmidt tlf. 79 18 22 64.

 

 

Senest fagligt revideret: 16-07-2009
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk