Dette er tekstversionen af Røntgen når det passer dig
Klik her for at komme til den grafiske version af Røntgen når det passer dig

Forside - Læs op - Sitemap


Røntgen når det passer dig


Det kan være irriterende at vente på en indkaldelse til røntgen, hvis ryggen gør ondt eller leddene værker. Derfor indfører Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg nu åbent ambulatorium på Radiologisk Afdeling.
Det betyder, at patienterne med en henvisning fra egen læge kan møde op i ambulatoriets åbningstid, når det passer dem. Dermed slipper de for at vente på en indkaldelse, hvor der kan gå op til fire-fem uger.

Fleksibelt
- Vi vil gerne give patienterne et bedre og mere fleksibelt tilbud, der gør det nemmere for dem at indpasse en røntgenundersøgelse i en måske travl hverdag, forklarer overradiograf Grete Vind.
Hun forventer, at ordningen også bliver en fordel for afdelingen.
- I dag har vi en del udeblivelser, og det håber vi at undgå, når patienterne kan komme, når det passer dem.
Ordningen begynder 19. oktober og gælder ambulante ikke-akutte patienter, der bliver henvist af egen læge. Lægen sender henvisningen elektronisk til sygehuset, og så møder patienten bare op.
 
Hurtig undersøgelse
Selve røntgenundersøgelsen tager ofte ikke lang tid, men der kan selvfølgelig opstå ventetid, hvis mange kommer samtidig. Ved ankomsten vil personale give patienten et skøn over eventuelt ventetid. Patienter kan dog være sikre på at komme til samme dag, hvis de møder op indenfor åbningstiden. De risikerer ikke at skulle møde igen en anden dag.

Røntgenundersøgelser må max. omfatte fire led, eksempelvis begge knæ og begge skuldre. Ved mere komplicerede opgaver skal der fortsat bestilles tid i forvejen.
Svartider for patienter, der kommer i det åbne ambulatorium, vil uændret være på én uge.

Åbningstider:
Mandag, tirsdag, onsdag kl. 9-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag lukket

Er patienten ikke mødt i det åbne ambulatorium fire uger efter, at SVS har modtaget henvisningen, så ryger den retur til lægen igen.
- Foretrækker patienterne at bruge den gængse metode med indkaldelse, så er det også muligt. Står der i henvisningen, hvornår det bedst passer patienten, så prøver vi så vidt muligt at tilpasse indkaldelsen, oplyser Grete Vind.
Tilsvarende tilbud på Radiologisk afd. i Grindsted vil følge fra 4. januar 2010, når det nødvendige udstyr er på plads.

røntgen

Røntgensygeplejerske Renate Uhrskov er sammen med kollegaer på Radiologisk Afdeling klar til at tage imod patienterne i det åbne ambulatorium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor
De finder Radiologisk Afdeling i Esbjerg ved at gå gennem hovedindgangen og til højre. Derefter med elevatoren til 2.sal i Søstjernen. Derefter er der skiltet mod Radiologisk Afdeling/ Røntgenafdelingen.
Der udføres årligt ca. 140.000 billeddiagnostiske undersøgelser og -behandlinger indenfor næsten alle kategorier af radiologien, så som MR- og CT skanning, ultralyd og røntgenundersøgelser.

Yderligere oplysninger:
Overradiograf Grete Vind 79 18 21 91/ 40 61 05 74

Senest fagligt revideret: 01-10-2009
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk