Dette er tekstversionen af Tjek på rengøringen
Klik her for at komme til den grafiske version af Tjek på rengøringen

Forside - Læs op - Sitemap


Tjek på rengøringen


Afsløringer af rengøringsstandarden på hospitaler i Region Hovedstaden førte forleden til et krav fra politisk side om uddannelse og oplæring af rengøringspersonalet, inden de bliver sluppet løs med moppe og klud på hospitaler.

Den slags uddannelse har man, som det eneste sted i Danmark, længe haft på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Her er det helt fast kutyme, at rengøringspersonalet får en oplæring og skal til en prøve, før de kan blive fastansat. For det handler om patienternes sikkerhed.

Oplæring og kurser
Når en rengøringassistent bliver ansat på Sydvestjysk Sygehus sker det i første omgang i en tidsbegrænset periode på tre måneder. Den nyansatte tilknyttes en vejleder og mentor, der sørger for oplæring. Derudover kommer en række specialkurser alt efter hvilken afdeling af sygehuset, rengøringsassistenten skal arbejde i.

Bestået/ikke bestået
Efter otte ugers ansættelse kommer AMU på besøg, og den nyansatte rengøringsassistent skal til prøve. Konkret foregår prøven ved, at rengøringsassistenten får til opgave at rengøre en afdeling ledsaget af to personer. Bagefter følger en censor efter og laver et kvalitetstjek på hendes arbejde. Derefter skal rengøringsassistentens teoretiske viden testes. Det hele afsluttes med et samråd, hvor det afgøres om rengøringsassistenten kan bestå og dermed opnå fast ansættelse.


Yderligere oplysninger hos:
Serviceleder Roald Olsen tlf. 79 18 25 32/ 50 41 32 75

Senest fagligt revideret: 16-03-2010
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk