Dette er tekstversionen af Prismodtager afsløres
Klik her for at komme til den grafiske version af Prismodtager afsløres

Forside - Læs op - Sitemap


Prismodtager afsløres


Der venter en pris på 10.000 kroner samt en gave fra Sydvestjysk Sygehus, når modtageren af Karen Johanne Nielsen Prisen skal findes onsdag d. 5. maj.

Prisen tildeles en sygeplejerske, radiograf, social- og sundhedsassistent eller sygehjælper, der har taget initiativ eller ydet en professionel indsats i forhold til de pågældende fag med fokus på udvikling, ændring eller implementering af ny viden i praksis indenfor klinik, ledelse, uddannelse eller forskning i sygeplejen på SVS.

Prisen
Prisen har fået sit navn efter Karen Johanne Nielsen, der var oversygeplejerske på Centralsygehuset i Esbjerg fra 1910 til 1943. Hun var en fremtrædende eksponent for sygeplejens professionalisering. Hun var dybt engageret i fagpolitik indenfor Dansk Sygeplejeråd og var med til at stifte Foreningen af provinssygeplejersker. Karen Johanne Nielsen byggede sammen med overlæge Emil Cold sygehuset i Esbjerg op, og hun er kendt for at være årsag til, at Esbjerg i hendes tid fik en af de bedste elevuddannelser i landet. I 1943 ved sin afsked modtog hun kongens fortjenstmedalje i sølv for sin enestående indsats. En belønning, som kun få kvinder dengang opnåede.

Symposium i Sygepleje
Karen Johanne Nielsen prisen uddeles hvert andet år under Symposium i Sygepleje, hvor prismodtageren kvitterer med en forelæsning.
Symposium i Sygepleje er en ganske særlig dag for sygepleje-personalet. Her samles de for at dele hinandens erfaringer og lade sig inspirere af de mange spændende projekter, der er i gang for at udvikle kvaliteten af sygeplejen på Sydvestjysk Sygehus.

Hvem, hvornår og hvor
Symposium i Sygepleje 2008 finder sted onsdag den 5. maj kl. 8.00 – 16.00. Modtageren af Karen Johanne Nielsen Prisen afsløres af sygeplejefaglig direktør Birthe Mette Pedersen kl. ca. 14.45 i Auditoriet på Sydvestjysk Sygehus, Haraldsgade, Esbjerg.


 

Senest fagligt revideret: 24-04-2010
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk