Dette er tekstversionen af Træning af hjertestophold
Klik her for at komme til den grafiske version af Træning af hjertestophold

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Træning af hjertestophold


I dag overlever størstedelen af de patienter, som får hjertestop under en indlæggelse ikke. Ikke bare i Esbjerg, men i hele verden. Det er ikke imponerende, men måske kan chancen for overlevelse øges?
Det skal et nyt forskningsprojekt på Sydvestjysk Sygehus være med til at give svar på.

Derfor vil dukken Resusci Anne Simulator frem til uge 26 ligge i forskellige senge på Sydvestjysk Sygehus og få hjertestop. Hjertestoppet vil ske uden, at personalet er varslet på forhånd.

Dukken er en mobil patientsimulator, der reagerer som et menneske. Den trækker vejret, taler, har puls, kan modtage medicin osv. 

Øge sandsynligheden for overlevelse
Projektets formål er at undersøge om teamtræning af hjertestophold i forbindelse med hjertestopbehandling forkorter tiden til defibrillering (elektrisk behandling af hjertet) og øger kvaliteten af hjertemassagen, begge dele noget som forskerholdet mener, kan øge sandsynligheden for at rigtige patienter kan overleve et hjertestop.

Antagelsen er også, at et velfungerende team omkring patienten er afgørende for chancen for at overleve. Derfor optages hele seancen på video, så forskerholdet efterfølgende kan vurdere teamets samarbejde under genoplivningsforsøget.

hjstop
Projektet skal vise, om teamtræning af hjertestopholdet hjælper med at optimere behandlingen af hjertestop og derved patientens chance for at overleve.

 

video

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


AV-tekniker Lars Ketelsen fra Laboratorium for Kliniske og Kommunikative Færdigheder optager hjertestopholdets arbejde, så de efterfølgende kan vurdere deres samarbejde.

 

 

 

 

 

Senest fagligt revideret: 09-06-2010
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk