Dette er tekstversionen af Fusion og jubilæum fejret
Klik her for at komme til den grafiske version af Fusion og jubilæum fejret

Forside - Læs op - Sitemap


Fusion og jubilæum fejret


Arbejdsmedicinsk Afdeling fyldte dagen med både faglige indslag og feststemning, da afdelingen mandag 4. oktober markerede sit 25 års jubilæum samt fusionen med kolleger fra Sygehus Sønderjylland.

En af dem, der har været med i alle 25 år, er overlæge Jørgen Riis Jepsen:

- For mig har det altid været vigtigst at betjene vores patienter, så de har følt, at der blev lyttet til dem og har fået sagt, hvad der skal siges. Og at vi i afdelingen har gjort alt, hvad vi kan for at hjælpe dem videre i livet. Vi har altid lagt meget vægt på også at interessere os for patienternes fremtidige situation – især på arbejdsmarkedet, og har normalt kunnet se andre og bedre muligheder for dem end førtidspension. Herigennem tror jeg, at vi har været med til at spare samfundet for betydelige beløb.

Jørgen Riis Jepsen havde i anledning af dagens reception regnet lidt på, hvor mange patienter, de har hjulpet gennem årene:

- Hvis vi antager, at vi hvert år har set 500 patienter, bliver det på 25 år til 12.500. Hertil kommer et stort antal patienter fra Arbejdsskadestyrelsen og de senere år et endnu større antal patienter fra Reva og andre dele af det sociale system. Vi har altså set mindst 25.000 patienter – over en tiendedel af det gamle Ribe Amts befolkning, og ser vi på den arbejdsføre del af befolkningen svarer det til over en femtedel af befolkningen.

Afdelingens start var ikke let. Den begyndte sine dage i et parcelhus i Gormsgade. Personalet bestod af Jørgen Riis Jepsen samt en sekretær og møbler var der ingen af. I dag, hvor Arbejdsmedicin Afdeling i Esbjerg er fusioneret med Arbejds- og miljømedicinsk Klinik Haderslev tæller afdelingen 22 medarbejdere og holder til i Østergade overfor sygehusets hovedbygning.

arbejdsmed

Ledende overlæge Ole Carstensen sammen med overlæge Jørgen Riis Jepsen.

Om Arbejdsmedicinsk afdeling
Arbejdsmedicinsk Afdeling undersøger personer, der har brug for en afklaring af, om arbejdet kan være årsag til deres helbredsproblemer, og personer som af helbredsmæssige grunde har svært ved at klare deres arbejde.
Afdelingens hovedopgaver er at forebygge sygdom, der kan have årsag i problemer med arbejdsmiljøet, og at vejlede personer som af helbredsmæssige årsager har svært ved at klare det hidtidige arbejde.
Ledende overlæge er Ole Carstensen.

Du kan finde Arbejdsmedicinsk afdeling her

 

 

 

Senest fagligt revideret: 04-10-2010
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk