Dette er tekstversionen af Den bedste start på livet
Klik her for at komme til den grafiske version af Den bedste start på livet

Forside - Læs op - Sitemap


Den bedste start på livet


Sydvestjysk Sygehus har lagt sin barselsafdeling sammen med sin neonatalafdeling for de for tidligt fødte børn. Tilsammen udgør de nu Mor/Barn Centeret, hvor personalet har mulighed for at tilbyde de nybagte familier den bedste start på livet.

Mor/Barn Centeret har især stor betydning for de familier, hvis børn er født for tidligt og ligger i kuvøse. På den ny afdeling har de nemlig mulighed for at ligge sammen og få den meget vigtige hud-mod-hud kontakt, som er altafgørende for barnets udvikling. Både fysisk og psykisk.

Tæt på mor
Tidligere var det god kutyme at pakke det lille nyfødte barn ind i bunker af tøj, så det ikke kom til at fryse. I dag er det modsat. Barnet skal have tøjet af og op at ligge på brystet af mor. Det giver langt bedre mulighed for hud-mod-hud kontakt, så barnet fortsætter sit liv tæt på moderen – nu bare på den anden side af hendes mave.

Muligheden for at ligge på enten mors eller fars mave mange timer har vist sig at have mange fordele, men det er kun få sygehuse i landet, der tilbyder det.

For barnet betyder det:

For forældrene betyder det:

Mor/barn afdelingen råder over 29 pladser i alt. Heraf seks intensivovervågningspladser, 4 overvågningspladser og resten almindelige barselsstuer.

mor barn

Senest fagligt revideret: 31-03-2011
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk