Dette er tekstversionen af Vokseværk hos kæbekirurgerne
Klik her for at komme til den grafiske version af Vokseværk hos kæbekirurgerne

Forside - Læs op - Sitemap


Vokseværk hos kæbekirurgerne


For de fleste af os er de en selvfølge: Sunde, raske og velfungerede kæber. Kæber, der holder vores tænder på plads og giver os mulighed for at tygge, gnave, tale, hive luft ned i lungerne eller bare sende et smil ud i verden.

Men for patienterne på Kæbekirurgisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus er det ikke en selvfølge.

Patienterne, der kommer her, har alle brug for kæbekirurgernes ekspertise. Det kan være på grund af:


Alle får de hjælp og behandling hos kæbekirurgerne. Patienterne er oftest i forløb af 1½-2 års varighed. Det kan være en hård omgang at komme igennem, når kirurgerne går i gang med at rette skæve kæber, opbygge nye kæber eller erstatter nedbrudte eller manglede kæber.

Men det er nødvendigt, for manglende eller skæve kæber kan medføre en række problemer af både fysisk, funktionel og psykosocial karakter. Forespurgt svarer 99 % af patienterne da også, at de ville gøre det igen, selv efterfølgende, når de kender forløbet.

Jens ThornLedende overtandlæge Jens Jørgen Thorn og overtandlæge Janne Ingerslev i en af de nye operationsstuer.

 

 

 

 

 Nu patienter fra hele Sydjylland
Afdelingen har fået regionsfunktion og det betyder, at de sammen med Odense Universitetshospital fremover kommer til at tage sig af alle Region Syddanmarks kæbekirurgiske patienter. Plus nogle ”udenbys” fra andre regioner.

For at have kapacitet og rammer til det, så har afdelingen sagt farvel til sine gamle omgivelser og er nu rykket ind i nye lokaler. Her råder de bl.a. over egen operationsgang og røntgen- og 3D scanner.

Besøg afdelingens egen side her

 

Senest fagligt revideret: 07-10-2011
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk