Dette er tekstversionen af Tapning - før, under og efter
Klik her for at komme til den grafiske version af Tapning - før, under og efter

Forside - Læs op - Sitemap


Tapning - før, under og efter


Før tapning
Afhængig af behovet for blod og donors blodtype, vil donor blive kontaktet for aftale om tapning, dog tidligst 3 måneder efter seneste tapning.

Inden man afgiver blod er det vigtigt at have spist og drukket inden for de seneste 2-3 timer. Hvis man bliver tappet på tom mave, kan man risikere at blive utilpas.
Desuden skal man være opmærksom på, om man er klar til at give blod.

Se karantæneregler her. På www.medicin.dk er der mulighed for at kontrollere om den medicin du tager, har indflydelse på om du kan tappes.


Selve tapningen
Ved hver tapning skal du udfylde et spørgeskema, der besvares helbredsmæssigt i forhold til sidste gang, du blev tappet. Det er vigtigt at vide, om du har været syg, fået medicin eller har været ude at rejse i et malariaområde.
Spørgeskemaet gennemgås sammen med personalet i Blodbanken, og herefter tappes ca. 450 ml blod. Tapningen tager 5 -10 min. Efterfølgende testes blodet for HIV, Hepatitis B og C.


Efter tapning
Det er vigtigt at du hviler efter en tapning i ca. 10 min. samt får noget at drikke, som erstatning for blodet, du har afgivet.

Vi anbefaler, at du venter med at dyrke sport eller anden fysisk udfoldelse til dagen efter, du er tappet, for at sikre at kroppen er klar til det.

Såfremt du som bloddonor bliver utilpas efter en tapning skal du kontakte Blodbanken.

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk