Dette er tekstversionen af Sydvestjysk Sygehus har ikke indsat hofteproteser af mærket DePuy
Klik her for at komme til den grafiske version af Sydvestjysk Sygehus har ikke indsat hofteproteser af mærket DePuy

Forside - Læs op - Sitemap


Sydvestjysk Sygehus har ikke indsat hofteproteser af mærket DePuy


DR Kontant handlede i går om kunstige hofter. Helt præcist om hofteproteser af typen ASR fra firmaet DePuy. De pågældende hofteproteser, som er af typen metal-metal, har vist sig at give patienterne en mængde komplikationer, blandt andet ved at udskille små metalpartikler som kan ødelægge væv og knogler. 

På Sydvestjysk Sygehus har vi ikke anvendt nogle proteser af den pågældende type.

Vi har indsat omkring 30 proteser af typen metal-metal over de seneste 10 år, som et led i en undersøgelse, der havde til formål at afprøve metal-metal proteser. De patienter, der har fået sådan en hofte indsat, er alle fuldt informerede om protesetype og risici, og de er siden blevet fulgt ved kontroller ca. hvert halve år. Det vil de blive ved med resten af deres levetid. Der har ikke været nogle komplikationer af den type, som DR Kontant omtalte i går.

Der er nogle patienter, der kan have gavn af en hofteprotese af metal, men det er i helt særlige tilfælde, og under alle omstændigheder bruger vi ikke metalproteserne som standard.  Og slet ikke uden en forudgående dialog med patienten.

Der er med andre ord ingen af de patienter, der er blevet opereret på Sydvestjysk Sygehus, som går rundt med en hofteprotese af metal, uden at de selv ved det. De 30 patienter, der har fået indsat en hofteprotese, vil blive kontaktet af os og tilbudt et informationsmøde, hvor eventuelle tvivlsspørgsmål kan afklares.
 
Sydvestjysk Sygehus indsætter ca. 350 nye hofter årligt.

Senest fagligt revideret: 25-01-2012
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk