Dette er tekstversionen af Hvad laver en radiograf?
Klik her for at komme til den grafiske version af Hvad laver en radiograf?

Forside - Læs op - Sitemap


Hvad laver en radiograf?


Radiologisk Afdeling SVS

Radiografen har ansvar for at lave mange forskellige slags undersøgelser. Først og fremmest almindelige røntgenundersøgelser, som fx undersøgelser af knogler, hjerte, lunger, urinveje, mave og tarm samt bryst. Men også CT-scanninger, PET-CT-scanninger og MR-scanninger hører til radiografens arbejde.Radiologisk Afdeling Esbjerg

Radiografen er med ved de større specialundersøgelser, som radiologerne - dvs. speciallæger på røntgenafdelingen - udfører. Det kan være operative indgreb, ved fx urinvejsundersøgelser,  mave- tarmundersøgelser eller undersøgelser af centralnerve- systemet.

Der er radiografer, der planlægger og udfører strålebehandlinger af kræftpatienter på hospitalernes strålebehandlingsafsnit, mens andre radiografer arbejder på nuklearmedicinske afdelinger, hvor man danner billeder på baggrund af radioaktive stoffer.

Erhvervspraktik - RadiografUdover at have ansvaret for den tekniske side af undersøgelserne, hvor billedkvalitet og strålehygiejne er vigtige nøgleord, skal radiografen også yde pleje og omsorg til patienter og pårørende. Dette er et spændende mix, som tilgodeser dem, der gerne vil arbejde i den naturvidenskabelig verden, og som samtidig søger en arbejdsdag med kontakt til mange mennesker. 

Enkelte radiografer arbejder i industrien. 

 

 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk