Dette er tekstversionen af Børneambulatorium landets bedste uddannelsessted
Klik her for at komme til den grafiske version af Børneambulatorium landets bedste uddannelsessted

Forside - Læs op - Sitemap


Børneambulatorium landets bedste uddannelsessted


Børneambulatorium landets bedste uddannelsessted

Et diplom er det synlige bevis på, at Børneambulatoriet på Sydvestjysk Sygehus nu kan kalde sig Danmarks bedste til at tage sig af studerende. Fra venstre er det sygeplejerske og vejleder Anna Maria Back Hansen, sygeplejestuderende Anne Bolding der sammen med sygeplejestuderende Lene Jessen indstillede afdelingen til prisen. Yderst til højre sygeplejerske og vejleder Jytte Kongsted Madsen.
 

En vigtig og nogle gange lidt overset opgave på sygehuset er uddannelse af fremtidens sundhedspersonale. For hvem belønner en afdeling, der er god til at uddanne sygeplejersker?

Svaret er naturligvis, at det gør de studerende selv. Sygeplejerskestuderendes Landssammenslutning giver således prisen for Årets Kliniksted 2012 til Børneambulatoriet på Sydvestjysk Sygehus.

- Vi er da vildt stolte. Vi synes jo bare, at vi gør vores bedste hver dag, så det er da ekstra dejligt at få sådan en pris, lyder det fra Anna Maria Back Hansen, der er en af de sygeplejersker, som har været vejleder for Anne Bolding og Lene Jessen, der læser til sygeplejerske på UC Syddanmark.

De to studerende kan tage deres del af æren for, at Sydvestjysk Sygehus nu kan smykke sig med den fornemme titel. Det var nemlig Anne Bolding og Lene Jessen, der efter otte ugers praktikophold på Børneambulatoriet valgte at indstille afdelingen til Årets Kliniksted.

- Der var en god blanding af udfordring og støtte. Vi skulle hurtigt ud og møde patienter, og det var til tider hårdt. Men frem for alt lærerigt. For der var også rum til at sige fra, hvis der var opgaver, man ikke synes, man kunne varetage. Det skaber et trygt læringsmiljø, forklarer Anne Bolding.

Hun har været i praktik på mange afdelinger, og at de to studerende valgte at sætte sig ned for at skrive en indstilling af Børneambulatoriet, skyldes ikke dårlige oplevelser fra andre steder.

- Generelt bliver vi taget godt imod. Men Børneambulatoriet havde bare lige det ekstra, som gør, at man til hver en tid vil anbefale det til sine medstuderende, fortæller Anne Bolding, der også havde hørt rosende ord om Børneambulatoriet, inden hun kom i praktik.

En kendsgerning som ikke gør sygeplejerske Anna Maria Back Hansen mindre stolt af at arbejde i Børneambulatoriet:

- Vi brænder for vores arbejde. Både når det gælder om at helbrede patienter og oplære kommende sygeplejersker. Og jeg håber, at det er dette engagement, som de studerende kan mærke.

Det var formanden for Sygeplejerskestuderendes Landssammenslutning, Marie Nagel Christensen, som havde taget turen fra København med kage, blomster og et diplom, som afdelingen nu skal have hængt op. Et synligt bevis på, at Børneambulatoriet også tænker på og investerer i den næste generation af sygeplejersker.

Senest fagligt revideret: 13-11-2012
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk