Dette er tekstversionen af Mange flere fedmeoperationer til Sydvestjysk Sygehus
Klik her for at komme til den grafiske version af Mange flere fedmeoperationer til Sydvestjysk Sygehus

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Mange flere fedmeoperationer til Sydvestjysk Sygehus


Sygehuset overtager fedmeoperationerne fra OUH Svendborg efter en regionsbeslutning om at samle funktionen på én adresse.

Region Syddanmarks beslutning om at samle alle sine fedmeoperationer på Sydvestjysk Sygehus bliver varmt modtaget hos adm. direktør Bjarne Normark.

- Vi er glade for beslutningen. Det større antal operationer vil alt andet end lige give vores specialister endnu mere erfaring på et område, som inddrager mange aspekter.

Det er nemlig ikke kun det kirurgiske indgreb, som der er fokus på i forbindelse med en fedmeoperation, der i fagsprog hedder en gastric bypass. Her får den stærkt overvægtige patient groft sagt opdelt mavesækken i to, og man skaber dermed en mindre mavesæk, som vil få patienten til at føle mæthed meget hurtigere.

Hele pakken
Men både før og efter skal patienten rådgives om kost og der vil ofte være udfordringer som for eksempel mangel på vitaminer og mineraler samt lavt blodsukker, der kalder på endokrinologisk ekspertise. Ligesom der på længere sigt kan blive tale om plastikkirurgi for at flytte overflødig hud efter det kraftige vægttab.

- På Sydvestjysk Sygehus har vi hele pakken og kan således give patienter fra hele regionen en god behandling af personale, som har stor erfaring på området, lyder det fra en tilfreds sygehusdirektør, der regner med at funktionen er samlet i Esbjerg inden årets udgang.

Sidste år havde Sydvestjysk Sygehus omkring 100 fedmeoperationer, men med overtagelse af OUH Svendborgs aktivitet regner man med, at antallet vil komme op på omkring 150 om året.

Kommunikationsafdelingen

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk