Dette er tekstversionen af Struma
Klik her for at komme til den grafiske version af Struma

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Struma


Struma

 ØreÆrØæklkkØÆØØØre-Næse-Hals Afdelingen på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg tilbyder operation for godartede strumalidelser.


Fakta
Struma betyder forstørret skjoldbruskkirtel og forekommer hyppigst hos kvinder. Den skyldes ofte simple og langt overvejende godartede knuder, som kan blive til gene. Det kan også skyldes forstyrrelser i stofskiftet, som ikke kan behandles tilfredsstillende med medicin.


Behandling
Skjoldbruskkirtlen består af to lapper, henholdsvis en på højre og venstre side. Operationen består af fjernelse af hele den ene side eller fuldstændig fjernelse af begge sider.

Stillingtagen til operation for struma samt efterkontrol foregår i tæt samarbejde med specialister indenfor stofskiftesygdomme.

Adgangen til skjoldbruskkirtlen sker med en bueformet åbning af ca. 6-8 cm i huden fortil på halsen lige over brystbenet. Afdelingen anvender det nyeste udstyr i tiden under operation for at holde evt. komplikationer på et meget lavt niveau. Herunder hører bl.a. løbende monitorering af  nerven til stemmebåndet og elektronisk styret termisk lukning af blodkar inden disse overskæres.

Afdelingen refererer løbende til den landsdækkende database for godartet strumakirurgi for at opretholde en høj kvalitet.


Patientinformation
Struma.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk