Dette er tekstversionen af Sydvestjysk Sygehus modtager Sundhedsstyrelsens uddannelsespris
Klik her for at komme til den grafiske version af Sydvestjysk Sygehus modtager Sundhedsstyrelsens uddannelsespris

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Sydvestjysk Sygehus modtager Sundhedsstyrelsens uddannelsespris


 Prisen er kulminationen på 10 års målrettet arbejde med uddannelse for at tiltrække unge fra universitetsbyerne til det vestjyske.

Den Fælles Akutmodtagelse (FAM) på Sydvestjysk Sygehus modtager prisen på baggrund af en rapport fra Sundhedsstyrelsens inspektorer, der er et korps af læger, som er udpeget af de videnskabelige selskaber. Lægerne fra Inspektorordningen tager rundt og besøger landets uddannelsesafdelinger for at kvalitetssikre og udvikle uddannelsen af yngre læger. FAM ved Sydvestjysk Sygehus har formået at få scoringen helt i top og fået det maksimale antal point ved alle temaer.

- Det er en meget flot præstation og det er kun anden gang, det ses i ordningens historie. Det er samtidig glædeligt, at det kan lade sig gøre at levere så god uddannelse inden for det akutte område, hvor der er sket meget store strukturelle og organisatoriske ændringer de senere år – så det har ikke nødvendigvis været let at nå så langt og så flot, som afdelingen er nået, fremhæver Birte Obel, der er chef for Sundhedsstyrelsens Enhed for Uddannelse og Autorisation.

Inspektorerne fremhæver i deres rapport, at afdelingen har sørget for, at der er god mulighed for at spørge en erfaren kollega til råds og konkluderer, at den akutte modtagelse på Sydvestjysk Sygehus bør være inspirationskilde for resten af landet, da drift og uddannelse her går op i en højere enhed.

Sydvestjysk Sygehus søges aktivt
Flotte ord som bliver modtaget ydmygt hos den ledende overlæge Christian Christiansen.
- Vi er stolte og glade. Det er stort for os. I 2005 fik vi den første rapport, som var dårlig, og siden da har vi arbejdet målrettet på at forbedre uddannelsestilbuddet. Derfor er det i dag rart at se, at tingene er lykkedes.

Det er langt fra tilfældigt, at uddannelse har været højt prioriteret gennem mange år i FAM. 
- For at kunne rekruttere folk til Esbjerg, skal vi gøre noget ekstra. Rapporten dokumenterer det, som vi har kunnet se den seneste tid. Indsatsen giver genlyd blandt de studerende, og vi har fået ry for at være et godt uddannelsessted. Nu har vi uddannelseslæger, der søger os aktivt, siger Christian Christiansen uden at lægge skjul på, at placeringen i Esbjerg langt fra universitetsbyerne giver udfordringer: 

- Vi skal i den grad være på mærkerne, hvis vi vil lokke unge til Esbjerg. Vi kan jo se andre steder, hvordan det kniber, men vi kan så også se, hvordan en målrettet indsats kan ændre billedet. Det er motiverende.
 
Kommunikationsafdelingen
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk