Dette er tekstversionen af SVS får førstepladser i Dagens Medicins årlige konkurrence
Klik her for at komme til den grafiske version af SVS får førstepladser i Dagens Medicins årlige konkurrence

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


SVS får førstepladser i Dagens Medicins årlige konkurrence


SVS er bedst til at rekonstruere korsbånd, bedst til skulderalloplastik og til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi. En andenplads til sclerosebehandling er det også blevet til. Det viser fagtidsskriftet Dagens Medicins årlige kåring af landets bedste hospitaler og de bedste til 67 behandlinger og undersøgelser.

Dagens Medicins kåring er en faglig konkurrence, der udspiller sig inden for alle tænkelige nationale kliniske kvalitetsdatabaser. Grundingredienserne har i ni år været de samme – patienttilfredshed, omdømme blandt sundhedsfaglige personer og altså behandlingsdata.

SVS bedst til rekonstruktioner af korsbånd

”Målt på fire indikatorer er Esbjerg Sygehus bedst til at lave rekonstruktioner af korsbånd. Især har sygehuset været god til at få tjekket deres rekonstruktioner fra 2013 ved 1-års kliniske kontroller: 77,9 pct. har været til kontrol, hvilket er et flot resultat, for generelt har sygehusene ikke været gode nok til at få patienterne ind til kontrol” hedder begrundelsen i Dagens Medicin.

Knud Gade Freund, Dagens Medicin 11.12.2015 375x50

Specialeansvarlig overlæge på ortopædkirurgisk Knud Gade Freund (billede til venstre fra Dagens Medicin nr. 24, fredag 11.december 2015) siger til avisen:

”Operationsteknikken forfines hele tiden, men de seneste ti år er langtidsresultaterne stort set uændrede … så jeg ser databaseregistrering som den vigtigste landvinding inden for korsbåndkirurgi de seneste ti år. … Det er en stor gevinst for vores fag, at vi nu kan registrere i det danske korsbåndsregister, hvis der er nogle af de kirurgiske procedurer, der ikke virker efter hensigten.”

SVS klarer sig også – sammen med Hospitalsenheden Horsens – bedst inden for en anden ortopædkirurgisk behandling: Skulderalloplastik. Ifølge Dagens Medicin er der en voksende faglig enighed om, hvem der skal have behandlingen, og hvordan patienterne skal behandles.

Højeste score for behandling kronisk lymfatisk leukæmi

Det er også blevet til en flot førsteplads for Hæmatologisk Afsnit på SVS, der scorer højest af alle for behandling af kronisk lymfatisk leukæmi. SVS kommer ind foran OUH for at have indrapporteret alle CLL-patienter til den nationale database, samtidigt med, at andelen af patienter, som er i live hhv. et og tre år efter behandling, er bedre for SVS end landsgennemsnittet.

Andenpladser er det også blevet til. Selvom afdelingerne overordnet har haft svært ved at leve op til standarderne for sclerosebehandling, fremhæves nogle afdelinger for i størst omfang at leve op til indikatorerne – her overgås SVS kun af Sønderborg, som i den samlede score er nummer et.

SVS er nummer 11 af 15 i kategorien ”Mellemstore hospitaler”.

Dagens Medicin kårer Sydvestjysk Sygehus til Danmarks bedste på følgende områder:
 

  • Rekonstruktioner af korsbånd (ortopædkirurgi)
  • Skulderalloplastik (ortopædkirurgi)
  • Kronisk lymfatisk leukæmi (hæmatologi)


Andenplads på følgende område:


peter.rahbek.elbrond@rsyd.dk
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk