Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2009pilNyuddannede sygeplejersker klædt bedre på

Nyuddannede sygeplejersker klædt bedre på

Den første tid i jobbet kan være svær for nyuddannede sygeplejersker. Daglige følgesvende kan være frustration og usikkerhed overfor det store ansvar, der er som uddannet sygeplejerske i dag, hvor indlæggelsestiden er kort og kompleksiteten stor.

Det problem besluttede de medicinske afdelinger på Sydvestjysk Sygehus at gøre noget ved. Som de første i landet satte de et tværfagligt introduktionskursus med undervisning og træning sammen til de nyuddannede og nyansatte sygeplejersker.

Projektet begyndte i september 2008, og onsdag d. 3. juni 2009 er første hold færdige med undervisningen.  Målet med projektet er både rekruttering, fastholdelse og kompetenceudvikling, og det har været en stor succes.

- Der er folk, der decideret har sagt, at det er kurset, der har gjort, at de lægger deres ansøgning hos os, siger en af initiativtagerne, ledende oversygeplejerske Dorte Folmer.

Ønsket om flere ansøgere var netop med til at starte projektet, da også Sydvestjysk Sygehus mærker manglen på sygeplejersker.
Forud for projektet fandt man derfor gennem dialog med de studerende på Sygeplejeskolen ud af, hvad de lægger vægt på, når de vælger arbejdsgiver. Deres ønsker lød på en grundigere introduktion, organiseret undervisning samt mulighed for personlig og faglig udvikling.

Ud fra disse ønsker sammensatte projektgruppen på Sydvestjysk Sygehus et forløb over 10 måneder med 11 undervisningsgange, hvor der veksles mellem teori og praktisk træning i Laboratorium for Kliniske og Kommunikative Færdigheder og Fantomcenter.

Det hele afsluttes onsdag d. 3. juni, hvor pressen er velkommen til at komme og få en snak med deltagere og undervisere kl. 13.45-15.00 i Store 08 ved kantinen, Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade, Esbjerg.


Yderligere information:
Ledende oversygeplejerske Dorte Folmer tlf. 79 18 31 04 / 30 53 56 78

 

 

 

Senest fagligt revideret: 27-05-2009


Siden er sidst opdateret 27-5-2009Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring