Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2011pilSydvestjysk Sygehus på Forskningens Døgn

Sydvestjysk Sygehus på Forskningens Døgn

Sydvestjysk Sygehus deltog på Forskningens Døgn den 29. april.   Arrangementet foregik på UC Syd, og om formiddagen var hele kommunens 5. klasser inviteret. Der var som sædvanlig stort rykind.

De mange skolebørn kunne blandt andet opleve hvad der bliver sat i gang, når der sker et trafikuheld, og der bliver ringet til 112. Falck, politiet, Esbjerg Brandvæsen og lægebilen viste hvad der sker gennem hele forløbet fra alarmopkaldet går ind, til patienten er skåret fri og kørt væk med ambulancen. Falcks udrykningsleder Leif Eriksen guidede tilskuerne igennem og forklarede hvad de forskellige mennesker på ulykkesstedet foretager sig.

Desuden havde SVS en stand, hvor man kunne få lagt en gipsarm, eller prøve at genoplive en dukke. Standen var nok den mest besøgte i år, og midt på formiddagen måtte der sendes en stafet afsted efter mere gips. Der var konstant lang kø ved sygehusets stand, og ved dagens slutning kunne FAM melde om at der var blevet lagt 2-300 gipsarme i alt.

Se billeder fra dagen her:

FD1_svs2011

Tobias har lige opdaget en bil, der er væltet omkuld. Nu ringer han til alarmcentralen – hjulpet igennem af ledende oversygeplejerske i FAM, Christian Jørgensen. Tilskuerne kan lytte med på opkaldet gennem højttaleranlægget. 

FD5SVS_2011


Ambulancen er først på ulykkesstedet. Falckredderne skaffer sig et overblik over situationen, og begynder at stabilisere patienten inde i bilen. Patienten i den forulykkede Audi er ved bevidsthed, men kan ikke mærke sine ben. 

FD7SVS_2011

Brandvæsenet er også på ulykkesstedet. Det bliver nødvendigt at skære patienten i bilen fri for at få hende ud uden at gøre mere skade på hende.

FD8SVS_2011

Imens afhører politiet vidner.  Tobias, der ringede efter hjælp, er hovedvidne, selvom han ikke så selve ulykken.

FD6SVS_2011

Dørene og taget skåret af den forulykkede bil – nu skal patienten ud. Lægebilen er også ankommet, og lægen tager stilling til hvordan resten af slagets gang skal foregå. Patienten kommer sikkert over i ambulancen, og nu er der bare oprydningen på ulykkesstedet tilbage.

FD9SVS_2011

Der var travlhed på SVS’ s stand hele dagen –  der var i perioder nærmest kaotiske tilstande, når 50 børn ad gangen ville have lagt en gipsarm.

FD10SVS_2011

Der var også mulighed for at prøve at genoplive en patient – i form af en dukke. Sygeplejerske Mette Lønborg assisterer.

 


Siden er sidst opdateret 13-5-2011Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring